Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposób na teściową?...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-12, 15:07   #7
Mei25
Raczkowanie

Dot.: Sposób na teściową?...

[QUOTE=_Bumblebee_;7791991 6]Dlaczego? Kredyt to dzisiaj normalna rzecz. Jak wasza sytuacja finansowa i zawodowa? Ty pracujesz?

Ciężko nam było uzyskać 30 tys na remont, taka jest nasza sytuacja mąż zarabia nieco więcej, ja obecnie jestem na macierzyńskim.

Co to znaczy "mamy"? Teściowe wam oficjalnie, jasno i wyraźnie powiedzieli, że DAJĄ wam to piętro i jest WASZE, czy tak naprawdę nie odbyliście z nimi żadnej poważnej rozmowy na ten temat PRZED wprowadzeniem się?

Teściowie powiedzieli mojemu mężowi, że dom zostanie przepisany na nas, siostra zostanie spłacona, a piętro na którym mieszkamy jest nasze. Po remoncie wyszły kwiatki, że jednak całe piętro do naszej dyspozycji nie jest. Jeszcze przed naszym wprowadzeniem się, kiedy mieszkaliśmy sami w wynajmowanym mieszkaniu, płakali że jeśli nie zamieszkamy na górze, to będą musieli ją zburzyć, albo wyprowadzić się na coś mniejszego. Więc nie jest do końca tak, że nie jestem u siebie. Wciąż było powtarzane że to będzie moje i męża.

A nie można zapytać teściów?

W przypadku mojej teściowej i tego co mówi, to mój syn mógłby spać gdzieś u niej na dole w salonie, byle córka zachowała tam pokój. Szkoda że nie było o tym mowy wcześniej.

"A o co się kłócili? I jakoś nie chcę mi się wierzyć, że nagle z samodzielnego dorosłego faceta zrobił się maminsynek pytający o wszystko rodziców. Musiały być wcześniej jakieś sygnały, tylko albo ich nie umiałaś dostrzec, albo je ignorowałaś."

O pierdoły. O siostrę właśnie. O to, że czasem matka się w coś wtrącała. Fakt, może pominęłam jakieś sygnały.

"Granice możesz wytyczać w swoim domu, a nie w czyimś."

W momencie kiedy mam tam mieszkać i zostało mi to dane, jak widać tylko w teorii, to chyba mogę...
Mei25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując