Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki Faberlic!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-06, 17:39   #654
maat7
Raczkowanie

Dot.: Kosmetyki Faberlic!

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie o balsam superactive. Czy on też zmniejsza wydzielanie serum? Właśnie takiego szukam na lato. Strasznie mi się tłuści twarz już nawet na upały przestałam podkład używać, bo nie ma sensu, a poprawiać mi się nie chce.
Mi skóry ten balsam nie zmatowił A jaką masz skórę? Tłustą, mieszaną, czy mieszaną i przesuszoną na policzkach z nadmiarem sebum na czole, nosie i brodzie? Jeśli to ostatnie to jesteśmy w domu bo ja też tak miałam
Generalnie kosmetyczka kazała mi zaniechać znęcania się nad skórą różnymi matującymi specyfikami, gdyż ich nadmiar skórę "ogłupiał" i z nadmiaru i zdjęcia ochronnej warstwy wydzielała podwójną ilość sebum. Lekarstwem na to było mleczko do demakijażu (do typu skóry wrażliwej lub normalnej/suchej), ja je zmywałam wodą, aby mieć 100% pewność zmycia make-upu, potem tonik z tej samej serii co mleczko i krem: na noc mocno odżywczy, na dzień Neoskin Formuła Równowagi (choć mógł być każdy inny dowolny nawilżający). Rano ten sam cykl: mleczko + tonik + krem.
I uwierz mi, że moje problemy sie skończyły !!!!!!!!!!!!! Mam skórę mieszaną ze strefą T, ale przetłuszczenie jest delikatne, nic po mnie nie spływa nawet w upały No i wiadomo - make-up też zamieniłam na nawilżający.
Zanim skóra się przestawiła potrwało to jakieś 2 - 3 tygodnie, ale teraz to rewelacja
Tak więc Zabula mogę Ci polecić z czystym sumieniem mleczko Faberlica z Novaftemu z efektem lotosu, do tego tonik Aromage do skóry suchej, na dzień możesz nakładać na twarz ten balsam superactive (ja go stosowałam pod tą Formułę Równowagi), a na noc pomyśl o dobrym i dostarczającym skórze wszystkiego co jej potrzebne kremie. I daj sobie jakieś 2-3 tygodnie.
Jak się zdecydujesz to koniecznie daj znać czy Tobie to pomogło
Aha - to zmywanie mleczka to moja decyzja, kosmetyczka radziła rozprowadzać mleczko na twarz tak jak żel do mycia z wmasowaniem, aby rozpuścił makijaż, a potem zebrać wacikami i następnie oklepać twarz tonikiem. Prócz zmywania mleczka wodą wszystko robiłam jak kazała.
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując