2017-10-14, 18:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stosowanie odżywki na krótkich włosach
[1=1193fba3fea765c57cb16fb d4e2fb2fc4374f888;7777344 1]Witam wszystkich
Obcięłam nie dawno włosy na "chłopaka". Wszystko cacy, gęsta i duża objętościowo fryzura, ale (zawsze musi być jakieś ale... ) włosy są jakby matowe i suche. No i trochę sterczą, ale to mi się akurat podoba bo takie miało być cięcie. Kupiłam odżywkę z olejem arganowym i kreatyną, na zniszczone włosy. Problem tkwi w tym, że boję się, iż ten preparat (jak zresztą każde) wygładzi mi włosy i trochę one klapną, nie będą tak niechlujnie sterczeć. Odżywka jest w sprayu, lekka. Chciałabym żeby dalej były pofalowane i lekko sterczące (taka trochę szopa, tylko nie tak matowa), a z tego co widziałam to "zdrowe" włosy zawsze są gładkie i błyszczące (i tak jakby przylizane). Czy to tylko takie moje wrażenie i tak nie jest, czy rzeczywiście się tak dzieje?
PS. Fryzura trochę jak u Naruciaka, tyle że włosy są falowane i bardziej odstają na czubku.[/QUOTE]
Nie, zdrowe włosy nie są z automatu gładkie i błyszczące, na takie sie po prostu swego czasu zrobiła moda. Włosy zdrowe, ale falujące czy też cienkie i lekkie jak puch nie są z natury gładkie ani nie muszą być błyszczące. Wszystko zależy od tego, jaka jest naturalna struktura Twoich włosów i jak będą one reagować na keratynę, bo z tym bywa różnie. Jedne włosy keratyna wygładza, inne wysusza i napusza.
|
|
|