Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - grecja,tunezja,egipt - co najlepiej wybrac?:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-06, 18:33   #2
karolina2020
Zadomowienie

Dot.: grecja,tunezja,egipt - co najlepiej wybrac?:)

To wszystko zalezy czego oczekujesz, czy nastawiasz sie na luksusy, wyzywienie all inclusive, itd... No i oczywiscie ile masz zamiar wydac na te wakacje, czy chcesz jechac na tydzien czy na dwa.
Po pierwsze termin- w arabskich krajach we wrzesniu jest Ramadan, podobno mozna sie czuc jak 'intruz', ale nie bylam to nie wiem jak to jest naprawde
Tak sie sklada ze moja mama byla akurat na wakacjach w 3 tych krajach+Turcja.

Najbardziej byla niezadowolna z wycieczki do Grecji, moze pozwolic sobie tylko na tydzien urlopu wiec aby miec 'full wypas' wziela all inclusive i to byla zenada wg jej relacji, krzywe spojrzenia kelnerow, drinki o 'zapachu' alkoholu, brudnawe i male pokoje. Za podobne pieniadze jechala w tym roku do Egiptu, 5* tez wersja all i byla zachwycona.
W Tunezji byla za mniejsze pieniadze na HB (sniadania, obiadokolacje) i w porownaniu do Grecji bylo super.
Ogolnie powiem tak, jesli masz mniej pieniedzy polecam Turcje, Tunezje, hotele od 3*, najlepiej w opcji all inclusive. Zazwyczaj jest drozsza niz HB, ale tam jest tak goraco ze czlowiek caly czas pije napoje chlodzace i jak masz wszystko w cenie to sie oplaca.

Jesli masz troszke wiecej kasy i chcesz zakosztowac luksusu i byc rozpieszczana, to Egipt najlepiej Sharm el Sheikh w hotelu 5* AC, z tym ze to wydatek ok 2 tys/tydzien, 2,5 tys/2 tyg. Jednak na miejscu juz malo pieniedzy wydasz, tym bardziej ze dolar nisko stoi

Mam nadzieje ze jakos zrozumiale to napisalam Oczywiscie to tylko subiektywna opinia, pozdrawiam