2008-06-07, 18:07
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Berneńskie Psy Pasterskie
Cytat:
Napisane przez crejen
Tacy hodowcy zawsze byli,są i będą,jest to jak najbardziej powszechne zjawisko
|
i ja bardzo nad tym ubolewam.....jak sie znaja na hodowli niech ją zarejesrtują ale tego nie robia bo na 99% nie maja pojecia o tym - tylko dopuszczaja samca do samicy i to jest według nich hodowla 
Cytat:
Napisane przez crejen
nie powinno budzic to zadnej nadmiernej sensacji ze kupuję pieska bez rodowodu  .
Kazdy ma swoje zdanie i prawo decydowania, ja podjęłam decyzję kupna takiego pieska i uwazam ze będę rownie szczęśliwa posiadaczką jak własciciele psow rodowodowych  . Na pewno pies bedzie zadbany,kochany, w dobrych rękach.
|
sensacji to nie budzi u mnie, nawet to rozumiem ze wzgledow finansowych tylko to i tak niewiadoma co z tego psa wyrosnie i jaki bedzie.
Oczywiscie wierze ze pies bedzie kochany, rozpieszczany i szcześliwy - nie o tym pisze caly czas
Cytat:
Napisane przez crejen
Hodowcy rozmnazajacy psy jakiej kolwiek rasy zgodnie z ich pierwowzorem wg mnie nie robią nic złego.
|
wlasnie robią heh....jak mowilam 99% z nich nie ma zielonego pojecia o genetyce i drzewie genealogicznym danego psa (mozesz zapytac tego niby hodowce skad bierzesz psa) i dlatego powielaja ciagle bledy i skazy i bardzo bym chciala zeby ten proceder byl zabrionony.
Do Ciebie nic nie mam tylko do tych wszystkich ludzi nazywajacy sie hodowcami
wątek jednak nie o tym i czekam na fotki psa
|
|