2017-10-20, 11:53
|
|
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc w doborze sukni ślubnej
Witam, czy pomożecie mi wybrać odpowiednią suknię ślubną? Niestety rodzina nie jest pomocna w tej sferze a panie z salonów sukni ślubnych często kierują się głównie chęcią sprzedaży, dlatego sama nie wiem w czym będę wyglądać dobrze. Ogólny zarys sukni - rustykalna, boho, lekka, bez nadmiaru ozdób, do niej wianek. Wolałabym uniknąć krępujących dodatków jak sztywny gorset czy koło.
Pierwszy problem - buty, nie mogę nosić obcasów. Jaki typ sukni pasuje do płaskiego obuwia typu eleganckie sandałki/baleriny na bardzo płaskim obcasie? Przymierzane jak dotąd suknie nie miały tej lekkości i nie płynęły jak wtedy gdy są założone do obcasów. Na jakiej wysokości od ziemi powinna się suknia kończyć w takim przypadku żeby ładnie się układała przy chodzeniu, dodawała wzrostu bo nie dodadzą go obcasy? Czy w takim przypadku można pójść w stylizację retro i wybrać krótszą suknię typu tea lenght (przykład: https://cdn.shopify.com/s/files/1/12...g?v=1477804067) czy do tego typu sukni konieczne są obcasy żeby łydka dobrze wyglądała?
Kolejny problem to szerokie ramiona i mały biust. Jestem przeciętna, raczej szczupła, mam 169 wzrostu, miseczka B. Jaka góra sukni będzie tu pasować? Wolałabym suknię zabudowaną na plecach i dekolcie, z koronkową góra i może małym rękawkiem, ale czy taki typ pasuje przy szerokich ramionach czy dodatkowo je poszerza? Jak dodać sobie kobiecej figury jeśli nie chce się mocno modelującego gorsetu?
Wiem że suknia powinna mi się przede wszystkim podobać, ale nie chcę też wyglądać jak niezgrabny karakan w sukni która pięknie leżała na zgrabnej modelce a mnie brzydko skraca i poszerza Proszę o porady i wasze doświadczenia z doborem sukni ślubnej do figury.
|
|
|