2017-10-22, 01:31
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Facet chce, żebym nosiła tylko jeansy
Nie odpowiada mi to, że facet nie szanuje Twojej decyzji, uważa, że ma prawo nadal do Ciebie smsować i nie szanuje Twojego "nie" .
Oszukał Cię także w kwestii swej rzekomej cnoty .
Jeżeli to Cię "pociesza" , właśnie mogłaś poczuć co w PL mogą zaznać kobiety doświadczające przemocy: usłyszą, że są histeryczkami, że przesadzają.
Strach prosić o pomoc, bo każdego racja najmądrzejsza.
Tak jakby wielką przyjemnością były niezapowiedziane najścia partnera , że nie pomnę o reszcie.
Na szczęście są sędziowie, prokuratorzy, policjanci rozumiejący to przestępstwo, bo kilka zachowań tego faceta już podchodzi pod kk.
Na zrozumienie nie licz, bo jeszcze się nasłuchasz i Cię wyśmieją, mało kto rozumie jak dzialanie takiego "partnera" wpływa na emocjonalność i układ nerwowy.
Napisałabym sms, że nie życzę sobie żadnych kontaktów . Nie odpowiadałabym na żadną formę kontaktu: telefon, wizyty, maile, smsy.
Jeżeli chcesz wiedzieć, dlaczego sms jest dobrą formą , napisz do mnie na pw.
Nie wykluczałabym na Twoim miejscu stalkingu ze strony tego typa.
Bądź ostrożna z szukaniem rozumienia i wsparcia.
Jeżeli facet będzie nalegał z kontaktami, pozostaje Ci policja i udowadnianie , co da się zrobić . W razie czego pw do mnie.
Na policji prosiłabym o policjanta znającego się na stalkingu.
W razie ponawiania kontaktów rób dokumentację i dąż, by była to forma pisemna, nagrywaj jeśli Cię nachodzi, ważne, żeby było słychać Twoje "nie".
Oby facet się zniechęcił. Oby.
W kwestii badań - rozumiem poziom Twojego lęku. Staraj się nie denerwować na zapas. Wiem, że to trudne.
Część badań, o których piszesz, można wykonać bezpłatnie w ramach programów w NFZ.
Jakby co, pisz do mnie na pw.
Nie interesuje mnie polemika na forach, wątkach. Jeśli napiszesz do mnie na pw, zobaczę to w mailu
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2017-10-22 o 13:47
|
|
|