Dot.: Basen, a zbędne kilogramy!!!Pływanie-Czy to działa?
possiblymaybe
nawrót nie jest niezgodny z przepisami. Facet ściany dotkną obiema dłońmi a to jest w nawrocie do stylu klasycznego najważniejsze. Można się przyczepic wielu szczegółów ale tobie zależy tylko żeby zaliczyć a nie szykujesz się na pływanie zawodowe. Ja nie polecałabym Ci stosować się do tego na co on tak zwraca uwagę, czyli to szybkie ściąganie ręki. Przyjrzyj się dokładnie jak wykonuje nawrót facet na filmiku który ja CI podałam. To jest profesjonalny nawrót, gdzie niczego nie można się przyczepić, wykonany przez zawodowego pływaka a nie jakiegoś ratownika.
jeśli brakuje Ci powietrza przy nawrocie, nie musisz robić cyklu pod wodą jak jest to na filmiku. Od razu po nawrocie mozesz się wynurzyć i wykonać oddech bez cyklu pod wodą.
hathayoga
Co do bolących dłoni raczej nie ma na na to żadnej rady. Po prostu co jakiś czas przepływaj basen innym stylem tak aby dłonie mogły odpocząć, nie trzymaj ich ciągle w jednej pozycji. Zmiana stylu i pływanie różnymi sposobami wyjdzie Ci tylko na dobre. Jeśli umiesz pływac inaczej niż tylko żabą, rób to jak najczęściej. Dzięki temu wszystkie mięśnie będą pracowały a nie tylko mięśnie odpowiedzialne za ruchy do żaby.
|