Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z gośćmi weselnymi - możliwy konflikt?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-23, 15:59   #1
joanita89
Przyczajenie

Problem z gośćmi weselnymi - możliwy konflikt?

Witam, mam problem z potencjalnie konfliktową sytuacją na weselu i nie wiem jak z tego wybrnąć.
Brat mojego narzeczonego jest gejem, jego rodzina to akceptuje, jest ze swoim chłopakiem od kilku lat i wydawało mi się oczywiste że będą na naszym weselu. Niestety pojawia się problem - mój kuzyn, który również wypada żeby był zaproszony, a jest to człowiek który miał konflikt z prawem za pobicie homoseksualisty i generalnie jest do tej sprawy bardzo negatywnie nastawiony. Boję się że zwłaszcza jeśli dojdzie tutaj alkohol może dojść na weselu do nieprzyjemnej sytuacji, a chciałabym uniknąć przepychanek czy złej atmosfery.
Nie chciałam robić rodzinie męża przykrości ale sprawa jakoś wypłynęła za sprawą narzeczonego. Rodzina jest trochę tym problemem zszokowana ale wyrozumiała. Przyszły szwagier rozmawiał w cztery oczy z narzeczonym i powiedział że nie ma problemu żeby zabrał jakąś koleżankę ale widać było że i jemu i jego chłopakowi jest bardzo przykro, a mi wstyd że musiałabym kogoś stawiać w takiej sytuacji zwłaszcza że lubimy się z jego partnerem.
Moja rodzina wprost nie chciała zabierać głosu (dodam że mąż jest z UK i jest niestety mocna bariera językowa między naszymi rodzinami) ale trochę naciskają na to żeby unikać problemu i sugerować mu zabranie koleżanki jako osoby towarzyszącej. Z drugiej strony agresywny kuzyn to jedna z tych osób które zaprasza się "bo wypada" (syn chrzestnego), z którym nie mamy aż tak ścisłych kontaktów. Ale jest to też osoba z którą bawiłam się całe dzieciństwo, i nie chciałabym kogokolwiek wykluczać z zaproszeń ze względu na poglądy i zakładać że coś rzeczywiście nieprzyjemnego zrobi...
Jak rozwiązałybyście to na moim miejscu?
joanita89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując