Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie majowe 2018 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-27, 08:54   #2187
nalesnikona
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy w ciazy mozna pic melise? Tak pytam w razie kolejnego napadu placzu zebym wiedziala.
I jeszcze mam pytanie do mamuś - jaki materac dla niemowlaka do lozeczka? Zwykly piankowy czy jakis pianka-kokos czy jeszcze inny? Za duzy wybor tego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myślę, że kubek melisy nie zaszkodzi

a materac.. hmm my pojechaliśmy do ikei. ,Wzięliśmy piankowy w średniej cenie. W drugim łóżku kupiliśmy już piankowo lateksowy? nie pamiętam, czy nie sam piankowy?. jest idealny bardzo wygodny, nie za twardy, nie za miękki.
niektórzy chwalą lateksowe, inni piankowe.
My kupiliśmy ikeowski, bo mamy niedaleko, są w dobrej cenie, nie ma problemu z reklamacją, w razie czego. I była konsultacja z fizjoterapeutą wtedy na dziale materace, więc podpytaliśmy.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

co do WÓZKA

ja nie miałam pojęcia, że jest taki wybór... Jak zaczynałam czytać, to szybko przestawałam, bo nie miałam pojęcia o co chodzi i po co to.

Kupiłam wózek, który ma moja siostra, brat i znajomi
i polecam każdemu
JEDO FYN

Czemu go lubię?
- ma pompowane koła, spore, więc jazda po moich obskurnych chodnikach i dziurawych ulicach jest bezproblemowa, jak miałam ochotę na spacer po lesie, to dawał radę
- jest zwrotny (mam porównanie z xlanderem, przy którym dużo łątwiej prowadzi się JEDO, łatwiej skręca, wjeżdża na krawężnik)
- gondolę i spacerówkę można instalować w obie strony
- gondola jest jedną z większych na rynku
- gondola ma rączki (chowane paski po boku), dzięki którym można wnieść dziecko, albo wykorzystać gondolę do spania poza domem
- kosz na zakupy pomieści całkiem spore zakupy w biedronce
- rączka łatwo regulowana, także osoba 150 cm i 190 cm dają radę prowadzić
- można złożyć do auta razem z gondolą (jak się zmieści :P ), co ułatwia rozkładanie (bo tak to dodatkowe rozmontowanie gondoli, niby chwila, ale czasem te sekundy się liczą )
- co do wagi, to nie wiem, bo zostawiałam na dole wózek
- jadąc na wakacje zmieściliśmy się bez problemu, jadąc jeszcze z koleżanką w hatchbacku

Teraz wprowadzili kilka nowych modeli, nie wiem jak w praktyce się prowadzą.
Jak będziecie miały możliwość zobaczyć, podotykać w jakimś sklepie, to pojeździjcie
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora