Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem bogata?
Wątek: Jestem bogata?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-10-27, 14:46   #61
ruda_beksa
Zakorzenienie

Dot.: Jestem bogata?

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Dzialalnosc naukowa to praca, nawet jak nieplatna/slabo platna, do ktorej w dodatku ciezko sie zalapac.
Dzialalnosc charytatywna wymaga posiadania jakiegos em i om nazwiska. Tak realizuje sie pierwsza dama, znana aktorka czy super modelka.
Sztuka raczej izoluje od ludzi, jesli masz taki charakter to ok, inaczej bedziesz cierpiec na samotnosc.

Nie pisze, ze osoby nie zatrudnione na etacie sa leniwe. Pisze, ze sa narazone na izolacje spoleczna, niezrozumienie. Co zreszta inne osoby wypowiadajace sie w watku potwierdzaja.
Działalność naukowa nie należy do pracy sensu stricto jeśli wybierasz dowolny temat, który cię po prostu interesuje, a nie coś narzuconego z góry przez przełożonego. I łatwiej jest się załapać jeśli możesz np. sama sfinansować swoje badania i zatrudnić ludzi do pomocy.

Działalność charytatywna wymaga posiadania dużej ilości kasy, nie nazwiska. Tak, działalność aktorek i modelek jest opisywana w magazynach, ale "za kulisami" wiele osób aktywnie działa w tym wymiarze, organizując zbiórki, gale, podróżując w celach dobroczynnych. Jeśli ktoś jest na tyle bogaty, że nie musi pracować, ten świat stoi otworem.

Sztuka izoluje jeśli myślisz o działalności w sztuce jako artysta (a i to niekoniecznie), a nie kurator czy kolekcjoner.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując