2017-10-28, 13:30
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze 6-latki w szkole-obawy, opinie, sugestie, rady
Cytat:
Napisane przez Miramej
Ale ja to rozumiem, odpowiedziałam po prostu berry, że idąc tym tropem, ona też pisze w "złym" wątku 
|
Akurat mam 6-latkę w szkole (i w szkolnym mundurku i uczącą się pisać i czytać), w tytule nie jest napisane o 6-latkach w I klasie a poważnie- tak, pamiętam, że był to wątek właśnie dla nich, na szczęście się z tego przymusu wycofano, a teraz moja K. byłaby w szkole, nie w zerówce.
Jednak nie ma porównania- zerówka w przedszkolu to głównie zabawa i trochę nauki, zerówka w szkole- bardziej przypomina I klasę, tylko tempo nauki wolniejsze: określony plan zajęć, lekcje, dzwonki i konieczna punktualność , wf w strojach na oddzielnej sali itd.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78342661]Dziewczyny, wątek ewoluował i tyle wiadomo, że najbardziej przejęci są rodzice dzieci rozpoczynających szkołę i głównie dla nich wątek, a starsi jak mają sprawę - to niech tez piszą i tyle.
Berry, ale kwestia ocen jest już od 1 klasy, więc rozmowy na temat ocen 4klasistki - też sensowne. Z dokładnie takimi samymi problemami możesz spotkać się w klasie 1.[/QUOTE]
Jeśli ma być ogólnoszkolny (ja go rozumiałam inaczej), to przecież zaproponowałam zmianę nazwy 
Mam pytanie z pewnym wyprzedzeniem - jak wygląda, szczególnie w klasach 0/I, dekoracja świąteczna klasy na Boże Narodzenie? Są u Was konkursy na najlepsze dekoracje? (u nas będzie). Rodzice angażują się w dekorowanie czy nie?
|
|
|