2017-11-04, 08:15
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problemy zdrowotne dziadków rzutują na życie naszej rodziny.
Cytat:
Napisane przez marianna144
jesli chodzi o polskie domy opieki to nie zapomnijcie dodac "wypaleni" profesjonalisci.kiepsko opłacani, bez ułamka tego sprzetu ułatwiajacego egzystencje chorym co na zachodzie, z bzdurnymi przepisami nad głową których przestrzeganie jest oczkiem w głowie przełozonych.
oczywiscie nie we wszystkich ale w wiekszosci.
ze umieraja z tęsknoty? nic dziwnego -w wiekszosci przypadków rodzina jakos zapomina tak sie chyba zachłystuje "wolnoscią" najpierw odwiedza raz w tygodniu, potem raz w miesiacu , potem dwa razy do roku przed swietami , niektórzy to tylko kartki przysyłają.
smutne to bardzo . a społeczenstwo sie starzeje i powinni jakos o poprawe standardów w tych domach opieki zadbac lepiej. no i ceny...nie zapominajcie ze trzeba bardzo duzo dopłacac
---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------
a wracajac do autorki wątku- skoro uwazasz ze marnujesz swoją młodosc bo musisz pomagac, znajomych nie zaprosisz itd. to dlaczego sie nie wyprowadzisz?
|
To co piszesz, jest w dużej części prawdą, jednak nie bez znaczenia, a powiedziałabym, że sprawą kluczową jest zaangażowanie rodziny. Jeśli, codziennie lub co drugi dzień ktoś dogląda babci lub dziadka, monitoruje jego stan. Interesuje, wie jaki leki podają, wtedy taka osoba jest zupełnie inaczej traktowana przez personel niż na wpół porzucona.
Cytat:
Napisane przez Magilla88
Mam nadzieje, ze nigdy nie bede obciazeniem dla moich dzieci. To okropne. Mam nadzieje, ze bede dlugo zdrowa i pelna sil a jezeli nie to umre.
Nie rozumiem porownania osoby starszej do dziecka. Kompletnie co innego
|
Ja widzę bardzo dużo analogii