Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mam 31 i nigdy nie miałam chłopaka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-11-05, 17:46  
White_Dove
Zakorzenienie

Dot.: Mam 31 i nigdy nie miałam chłopaka

Cytat:
Napisane przez ladymezmerize Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, jak sama wcześniej wspomniałaś - że nie masz żadnych znajomych... i to w sumie tak naprawdę niby głupota, aczkolwiek rzuca się to na relacje międzyludzkie. Z własnego doświadczenia wiem, że mężczyźni lubią też jak kobieta na spotkaniach zaciekawia swoim charakterem, też sporo opowiada jakie ma zainteresowania, zajawki, opowiada historie ze swojego życia, nie chodzi o opowieści z "grubych melanży" ale mimo wszystko fajnie by było, gdyby chłopak też widział, że gdzieś bywasz/bywałaś, coś przeżyłaś... Sam zadbany i elegancki wygląd + status wykształcenie wyższe nie sprawią, że wydasz się ciekawym człowiekiem, skoro nie wiele masz o sobie tak naprawdę do powiedzenia.

Moja rada? Nie szukać nawet na siłe tego faceta, co po prostu otworzyć się na społeczeństwo. Ja wiem, że liceum i studia się skończyły, każdy w swoją drogę poszedł, ale na pewno masz jakieś małe zainteresowanie, możesz poszukać grup które organizują coś ciekawego, czy nawet jak koleżanka wyżej - nawet na jakieś fajne forum tematyczne się zapisać o temacie który lubisz, to i łatwiej rozmowa pójdzie a czas spędzisz przyjemnie. A może i jakiś znajomych poznasz? Nie chodzi o to, byś była gwiazdą towarzystwa i miała super paczke przyjaciół, ale mimo wszystko nawet wyjście z domu, porobienie czegoś ciekawego, czasem nawet szalonego poprawi Twoją pewność a inni to zauważą. Powodzenia
To ze nie ma znajomych to nie takie istotne. Przez znajomych raczej nie poznała by żadnego bo pewnie wiekszosc żonatych.
Wiesz to sie łatwo mówi..wyjść do ludzi..tez to przerabiałam.. Mozna wychodzic a i tak nikogo odpowiedniego nie spotkac..Autorce czas ucieka tak serio wiec uwazam że powinna sie zarejestrowac na portalach i po prostu tu żyć rozwijac zainteresowania a tu bez spiny poznawac ludzi z portali randkowych katolickich. Wazne jest działanie. Wolnych facetów po 30 tez mniej. Poza tym wielu ogarniętych facetów tylko niesmiałych po pracy idzie do domu
Gdyby autorka chodziła teraz po duszpasterstwach..to byłoby to troche sztuczne bo wczesniej aż tak sie nie interesowała takimi spotkaniami religijnymi poza tym tam tez przewaga kobiet jest...
Według mnie autorka potrzebuje zdecydowanego powaznego faceta który tez chce czekac do slubu a takiego raczej znajdzie na portalu. Poza tym tam jest wiecej kandydatów i wieksza szansa.

Autorko jakie masz zainteresowania/ hobby? Jakas pasja? To takze moze Ci pomóc.
Nie mam tu na mysli "sport, podróże, jazda na rowerze" tylko cos co Cie wyróżni na tle innych np : klasyczna motoryzacja, historia Japonii, zbieranie znaczków, szachy, wspinaczka, szydełkowanie, jazda na motocyklu" itp..
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując