2005-10-04, 18:17
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tonik + Krem?
Cytat:
Napisane przez KASIAAO
uzywam na noc nawilzajacegoNIVEA soft poniewaz nie chce miesc efektu suchej skórki
|
Osoby z tlusta cera ten krem, stosowany stale, moze zapychac. Stosowalabym tylko w przypadku, kiedy czuje,ze moja buzia potrzebuje nawilzenia - wbrew temu ci nam wpajaja producenci kosmetykow, buzie nie koniecznie nalezy stale nawilzac.
Bezpieczny (oczywiscie wzglednie, mnie sluzy) jest krem AA (niebieska tubka) z serii Young, tzn nie ma w skladzie potencjalnych zapychaczy, bo kazdego moze zapychac co innego... A Nivea Soft jest boski do ciala, tylko malo wydajny, wtedy
Cytat:
Napisane przez KASIAAO
a rano uzywam pod podkład kremu matujacego tzn Herbapol matujacyjakiesc cos nowego nawet skuteczny jest 
|
To opisz w recenzji 
Jednak namawialabym Cie do kremu ze stabilnym filtrem, chroniacym przed UVA (Tinosorb, Meroxyl); w zimie UVA jest najwyzsze (a, jak ageing=starzenie), wiem, ze teraz jeszcze o tym nie myslisz...
Jesli masz sucha skore, to moze na noc mozesz uzywc kremu z lipidami, ktore zatrzymuja wode w naskorku, uszczelniaja go - dobrze tez zwrocic uwage na diete, czy zjadasz wystarczajaca ilosc produktow z tzw "dobrymi" tluszczami, bogatymi w kwasy omega 3 i 6. jesli nie, warto sobie nabyc bytelke oleju np. lnianego czy zemlec siemie lniane i dodawac np. do jogurtow (trzymaj olej i zmielone siemie w lodowce, zeby nie zjelczaly) albo zakupic kapsulki z olejem z wiesiolka np. Oeoparol. Ja roznice w wygladzie cery widzialam juz po 2 tygodniach takiej diety.
|
|
|