Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniówki '17 Słodkie początki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-11-07, 23:10   #260
TinaTatina
Raczkowanie

Dot.: Sierpniówki '17 Słodkie początki

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Mój też się ślini. Na razie w buzi ląduje głównie lewa ręka bo jakoś prawa mu nie pasuje. Mam nadzieję, że to nie jest objaw jakiegoś zaburzenia bądź napięcia mięśniowego. Główka równo kręci na obie strony. Z leżeniem na brzuchu wciąż ta sama śpiewka. Parę minut i nerwy i krzyk. Jasiek też aczyna coraz więcej płakać i marudzić. Już wiem kiedy śpiący bo marudzi. Jak głodny to płacze albo wręcz zachodzi się płaczem jakby go kto ze skóry obdzieral. Coraz częściej ma też żałosny płacz jak mu coś nie pasuje. Czy Wasze dzieci w czasie drzemek lub zasypiania bywa, że wybudzają się z odruchem moro na jakis dźwięk lub gdy coś im się przyśni? Mój czasami tak drgnie, że aż mi go szkoda. A przecież ani go nikt nie straszy ani nic z tych rzeczy. Teściowa już mnie przestraszyła żeby nie był zbyt bojaźliwy i zaczęła zwracać na to uwage a ja jako osoba która siedzi z nim najwięcej poczułam się jakbym to ja go terroryzowała czy straszyła, skoro mały ma takie odruchy. Niepokoi mnie też to, że jak nie może zasnąć to tak kopie nogami aż łóżko się trzęsie albo się denerwuje i niestety smoczek.musi iść w ruch. Jak ja go potem oducze?...

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
Mój chyba tez ciut częściej ma lewą rękę w buzi. Czasem aż ciamka przy tym. I zdarzyło mu się ssać kciuk ale jeszcze nie panikuję bo nie jest jakieś bardzo częste.
Wydaje mi się że przy zaburzeniach napięcia by byś zauważyła jeszcze jakieś inne objawy.
Mój ma odruch moro nadal, choć rzadziej niż na początku samym. Czasem wystarczy że wezmę głośniejszy oddech jak śpi i już się wzdryga. I też kopie nogami. Mam wrażenie że go bąki męczą I dlatego, chociaż po zmianie mleka jest lepiej, ale może jest inny powód. A teściową się nie przejmuj. Odruch moro to normalna rzecz i nie unikniesz tego.
U nas ostatnio smoczek pomaga przy drzemkach bo zaczyna marudzić i tak śmiesznie jęczeć z zamkniętymi oczami, i dostaje czasem smoka to chwila moment i śpi. Nie przejmuje się tym za bardzo i będę się zastanawiać nad oduczaniem jak się będzie zbliżał do 1,5 roku, chyba że wcześniej się nadarzy okazja. Nic się nie przejmuj. Nie on pierwszy i nie ostatni, co smoczka dostaje, a jakoś do szkoły ze smokiem nikt nie chodzi. Oduczysz go, spokojnie. A może np.wcześniej sam odrzuci [emoji4]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
TinaTatina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując