2017-11-11, 17:04
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to dobra decyzja?
Cytat:
Napisane przez mellitus
Ponieważ każdy ma własny rozum i powinien sam wyciągać wnioski. Wiem doskonale, że powtórzone przez x osób sytuacje mogą zupełnie inaczej wyglądać w rzeczywistości. Zresztą chyba nikt rozsądny nie ufa całkowicie nowopoznanym ludziom i nie planuje od razu przyszłości. Po to jest ten pierwszy etap, żeby się poznać, rozmawiać. Autorka nie dała chłopakowi szansy nawet przedstawić swoich racji tylko od razu zakomunikowała, że nie będzie się z nim spotykać. Co miał wobec tego zrobić? Błagać o rozmowę?Przyjął do wiadomości jej komunikat, potem chciał się z nią spotkać, ona nie chciała.
Bardziej rozsądnym byłoby porozmawiać, powiedzieć, że o tym wszystkim niepokoi ją jego podejście do kobiet i związków, zobaczyć co odpowie i wtedy podjąć decyzję.
Dziwi mnie, że tak wiele osób przechodzi do porządku dziennego nad tym, że oceniła chłopaka na podstawie "reputacji". Ciekawa jestem, czy gdyby to chłopak napisał o dziewczynie, że usłyszał od kolegi, że miała wielu chłopaków i uprawiała niezobowiązujący seks, padałaby takie same opinie?
|
Jest ogromna różnica między wieloma związkami i niezobowiązującym seksem a tym:
W każdym razie dowiedziałam się, że notorycznie zdradzał swoją byłą dziewczynę, utrzymuje kilka relacji FWB, jest strasznym kobieciarzem, w dodatku niestałym w uczuciach.
Jak myślisz, co taki osobnik odpowiedziałby na te zarzuty? Bo ja stawiam, że pewnie powiedziałby, że jego zdanie na ten temat jest inne lub, że zdradzał bo nie byl szczesliwy w związku. Tylko czy to powód do zdradzania? Ew. odpowiedzialby, że to przesada lub, że się zmienił. I co? Autorka ma na wlasnej skórze się o tym przekonać a potem cierpieć, bo jednak się nie zmienił?
|
|
|