Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - PM 2017, cz. 56
Wątek: PM 2017, cz. 56
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-11-14, 10:37   #3940
Eunice9
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 56

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;78788986]Fajne nawet TŻ powiedział, że tylko indukcja ogólnie mama mówi że za prąd płaci tyle samo wiecej ile wydawała prędzej na gaz No i już nie wyobraża sobie używać gazu garnki emaliowane działają na indukcji, większość nowych też, ogólnie wystarczy sprawdzić magnesem, te do których przyczepia się magnes to będą działać na indukcji a jak się super czyści taką indukcję
[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
My teraz mamy indukcje i w naszym tez chce. Jesli nawet masz garnki, ktore na indukcje sie nie nadaja, to sa takie specjalne podkladki
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Indukcja nie wychodzi drożej bo ma mniejsze straty ciepła, zuzyje się mniej prądu niż gazu jak się gotuje i wychodzi bardzo podobnie.
Dzięki Ja jestem wierna gazowej ale chyba dlatego że innej nie używałam, Tż używał indukcji i mówi że dużo lepiej. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Od rana strasznie boli mnie brzuch [emoji19] muszę przestać jeść takie ostre rzeczy to chyba starość [emoji13]
Albo

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Mi chyba przyszło to z wiekiem kiedyś to rajstopy,spódniczka i jesień-zima mogłam chodzić. Teraz ciężko mi się zmusić bo po prostu mi tak zimno jak nie wiem kurtka też obowiązkowo dluZsza a nie taka do talii.
Chociaż ja zawsze tak miałam

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Hej
Widziałam temat indukcji, ja chyba jako jedyna jestem póki co na nie. Wg mnie dłużej się gotuje niz na gazie, a czyszczenie to zgroza. Także z wielkim zdziwieniem czytałam Wasze zachwyty
Mój Tż mówi że właśnie krócej się gotuje
A czyszczenie zależy od powierzchni, np. ja teraz mam stalową kuchenkę gazową i też nie miałam pojęcia jak to czyścić, zostawały smugi i w ogóle. Próbowałam sposobów z neta typu ocet i soda, rzeczywiście działa ale teraz czyszczę inaczej - psikam płynem do tłustych powierzchni Ludwika, zostawiam na chwilę, przecieram wilgotną szmatką, potem jeszcze raz przecieram na mokro i potem na sucho i jest pięknie A gorsze zabrudzenia magicznymi gąbkami

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
moi rodzice mają gaz i czyszczenie masakra, wyciąganie palników itp., plus taki, że jak w Wigilię co roku przez kilka lat wyłączali prąd to nadal mogliśmy gotować na niej, ale to jedyny plus, teraz indukcje mają super funkcje i dobre moce
U nas właśnie odwrotnie, raz w święta skończył się gaz

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Sprawa z egzaminem się wyjaśniła. Nic z tego :P Szefowa już wie i powiedziała, ze skoro już nie mam stresów to może mnie zwolnić [emoji12] [emoji849]

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
No i dobrze. Zwolnij się. Zrób to dla siebie. Odbudowanie psychiczne też jest bardzo ważne. Skończ żyć w strachu. Przestań spełniać oczekiwania innych. Złap jakąś luźną pracę, jak się boisz braku, zrelaksuj głowę i wtedy wymyśl, co dalej. Zmiany są super, ale trzeba się odważyć. Grunt, że masz poparcie męża.
Luna, też bym o tym pomyślała na Twoim miejscu.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

No i dzień dobry