2017-11-15, 09:15
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Cytat:
Napisane przez Friese
Pytałam jakiś czas temu o zapach do sypialni, nie chemiczny i nie w sprayu.
Polecono mi patyczki z rosmanna ale one nie pachną
już kilka godzin stoją w wazoniku i czuję je tylko jak przystawię nos do patyczka, a tak to zero zapachu....
polecicie jakiś inny zapach do sypialni / salonu?
byleby nie chemiczny i nie w sprayu.
kiedyś używałam air wick patyczków ale pachniały może 4 dni tylko.
a z rosmanna kupiłam te i nie pachną wogóle

|
Cytat:
Napisane przez khloe
Te patyczki musza porządnie nasiąknąć,u mnie Lech biały dopiero na drugi dzień...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;78808491]A może spróbuj wosków albo świeczek zapachowych?[/QUOTE]
wosk trzeba pilnować a ja chcę wyjść z domu i wiedzieć że mi mieszkanie nie spłonie kiedys używałam ale trzeba pilnować by się paliło i temu nie chcę takiego rozwiązania
ale dziękuję!
Cytat:
Napisane przez nelciak
Zrób sobie potpourri na mokro, przepisy w googlu. Jeśli nie odpowiadają ci ani świeczki, ani kominek (czyli zgaduję ze zarówno woski jak i olejki), i ma być naturalnie, to może być cięzko kupić coś w sklepie...
Znalazlam jeszcze przepis na odswiezacz z sody oczyszczonej i olejkow eterycznych:
http://www.akademiawitalnosci.pl/jak...y-i-za-grosze/
Az sama zrobię 
|
dziękuję!
świeczki i kominek i woski odpadają bo ja muszę być w mieszkaniu cały czas a ja lubię wejść do mieszkania z zewnątrz i czuć piękny zapach. a jak zostawię palący siępodgrzewacz pod kominkiem z woskiem / olejkiem to nie mogę wyjść z domu
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;78811431]Ja dostałam ostatnio w prezencie świeczkę Hagi. Bardzo intensywnie pachnie przy paleniu.[/QUOTE]
niestety świeczka odpada bo muszę być w mieszkaniu jak ją palę 
Cytat:
Napisane przez Lottie69
Zwróć też uwagę na to, że jak się przyzwyczaisz do zapachu, to go nie będziesz dobrze wyczuwać. Btw wystarczy świeczka zapachowa, ja kupuję te standardowe, dostępne w marketach (np. kaufland, leclerc) i zapach jest mega mocny jak postoją z 15-20 minut. Czuć na cały duży pokój, wchodzi się jak do budyniu albo krainy pomarańczy
A z takich eko pomysłów to bym rozsypała skórki pomarańczy lub mandarynki, to dopiero daje zapach na pomieszczenie, szczególnie w większej ilości 
|
dzięki za odp, szukam dalej 
Cytat:
Napisane przez kiciulec
Czuje sie winna
Ale bardzo dziwne, moje wciaz pachna a to juz ponad miesiac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
hehehe nie nie jest okej, dzięki że poleciłaś, a moje patyczki w sumie jak wchodzę do pokoju to czuję je DELIKATNIE, prawie nie wyczuwalne, ale jak przystawiam do nich nos to ten zapach jest PRZEPIEKNY i szkoda ze nie sa intensywniejsze
muszą stać w tym specjalnym pojemniczku czy jak kkupiłam wkład w plastikowej buteleczce to mogę do tego plastiku wsadzić? bo wsadziłam i może temu pachną słabo 
ale zapach przepiękny i bardzo naturalny, zero chemii 
Cytat:
Napisane przez ruda_beksa
Dyfuzor i olejki eteryczne. 
|
zaciekawiłaś mnie i szukałam na allegro ale koszt to minimum 60 zł i do tego one działają np 4 godziny i pada im bateria... więc nie wiem czy to takie wygodne , pewnie takie co działają dłużej kosztują ponad 100 zł... a Ty jaki masz? jak długo działa? i jak często ulatnia się zapach?
Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2017-11-15 o 09:16
|
|
|