2008-06-15, 09:25
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dieta, ćwiczenia i...NIC :(
Cytat:
Napisane przez ingaga
Stosowalam diete kopenhaska-schudlam na niej tylko 2 kilo :/  potem po prostu ograniczalam kalorie, a teraz zaczelam diete 3-dniowa,ale po 1 dniu jestem grubsza, a nie chudsza!!
|
Ja powiem tak (oczywiście nie muszę mieć racji- nie jestem żadnym ekspertem )
Diety krótkotrwałe (np ta 3-dniowa) i o zbyt niskiej ilości kalorii są mało skuteczne- efekt często jest, ale krótkotrwały. Diecie kopenhaskiej mówimy niee- nie dostarcza organizmowi wielu niezbędnych składników, bezsensownie wycieńcza organizm a efekt też często jest krótkotrwały
Cytat:
Napisane przez ingaga
Wczoraj wg diety 3-dniowej jadlam:
sniadanie: jabłko,1 grzanka, czarna kawa
obiad: 2 łyzki tuńczyka, 1 grzanka, czarna kawa
kolacja: plaster chudego mięsa, filiżanka warzywa na parze (buraki, marchewka, selery) i przed każdym posiłkiem 2 szkl. przegotowanej wody
Autentycznie po tym dniu miałam więcej w obwodzie niż przed, więc przerwałam tę dietę (aż ze złości zjadłam nieco: ser żólty, bułka, krakersy..:/)
|
lepiej starać się jeść ok 5 posiłków. To co zjadłaś wydaje mi sie, że ma nawet za mało kalorii. Poza tym: śniadanie: brak białka, brak warzyw; obiad- brak warzyw.
Cytat:
Napisane przez ingaga
Ostatnio odżywiałąm się z jakiś tydzień mniej więcej tak:
2 kawy z cukrem/miodem i mlekiem
ser biały, jabłko, orzechy,szynka,czasem zamiast sera jajecznica. Dziennie było to ok. 500-700 kcal
|
To duużo za mało. Tak bardzo niskokaloryczne diety można stosować jedynie przy baaardzo dużej otyłości i to jedynie pod kontrolą lekarza
Cytat:
Napisane przez ingaga
w miarę szybko schudnąć tak chociaż do 49 kilo, a potem już dobrze się odżywiać. Macie jakiś pomysł????
|
Takie rzeczy to tylko w Erze . Nie no, żartuję oczywiście- ale lepiej chudnąć trochę wolniej, ale systematycznie, i żeby waga nie wróciła. A co do diety- może poczytaj założenia diety South Beach?
Powodzenia
|
|
|