2008-06-15, 09:25
|
#428
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-12
Wiadomości: 6 740
|
Dot.: Co zjesz/zjadłaś dziś na podwieczorek?
Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes
Ja zrobiłam tak: mąka żytnia razowa, mąka sojowa w proporcjach 2:1, dwa duże jajka, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, dwa kubeczki jogurtu naturalnego po 150 g, 3/4 takiegoż kubeczka oleju. I wyszło bardzo smaczne, ciasto pomimo tej mąki jest delikatne, lekko brązowe.
|

Powinnaś koniecznie spróbować z owocami i kruszonką. Uwielbiam 
(Moja ulubiona, nieco zmodyfikowana wersja tego ciasta to jako baza maślanka o smaku pieczonego jabłka z cynamonem, a na wierch - potarte jabłka i cynamonowa kruszonka )
|
|
|