2017-11-22, 22:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7905805 6]Oj dziewczyny, u mnie tez dzien paskudny. Najpierw sie zdenerwowalam, bo czekam na ostatni wynik egzaminu - tzn wynik ostatniego egzaminu - od 2 miesiecy i przez to nie moga mi wydac dyplomu, a do nikogo z katedry (ktora jest rozwiazywana) nie ma kontaktu, po prostu olewaja wszystkich cieplym moczem. Dodajmy, ze egzamin pisalo 7 osob, wiec sprawdzenie tego zajeloby dwom pracownikom pewnie z godzine. Jestem juz powoli zla, bo jesli za 2 tygodnie nie dostane tych wynikow, to bede musiala zaplacic za kolejny semestr studiow (prawie 300 euro), bo juz mi nie zdaz wydac dyplomu zanim bedzie musiala zostac uiszczona oplata. Poklocilam sie z kim moglam i dostalam z tego powodu takiej migreny, ze musialam sie na 2 godziny polozyc. Obudzilo mnie to, ze piesek hiperwentylowal, ale duzo dluzej niz zwykle i nie moglam mu pomoc, mialam wrazenie, ze sie dusi. To pewnie serce, wet juz mi zwrocil uwage, ze ma szumy w sercu, ale mialam czekac i obserwowac, bo czasami z tego wyrastaja i przyjsc dopiero, jak sie pogorszy. No i niestety pogorszylo sie [/QUOTE]
Oj, ściskam. Co do zmagań z uczelnianą administracją, zwłaszcza pod sam koniec studiów to doskonale Cię rozumiem. Jedynie jakieś pigułki czy ziółka na uspokojenie i duża doza stoickiego spokoju mogą Cię uratować. Ja po moich przejściach jestem już tak zen, że nikt i nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi. A z administracją to przeszłam tyle, że mogłabym zostać czyimś asystentem do załatwiania spraw administracyjnych. Ponoć niektórzy tak pracują- z imigrantami i osobami niepełnosprawnymi. Jak nic dałabym radę.
Mam 2 nowe książki językowe :
Obie wydawnictwa Edgar.
Włoski aktywnie i Hiszpański gramatyka z ćwiczeniami.
I będę sobie codziennie coś z obu po troszeczku przerabiać.
Teraz chwila relaksu i zaraz powalczę z ePUAP.
A na migrenę to chyba najlepsza aspiryna rozpuszczalna. Mnie z reguły pomaga. A ja tymczasem w ramach relaksu zrobię sobie kubek naparu z czystka i przerobię kilka ćwiczeń z włoskiego.
No i jeszcze wizytę lekarską powinnam przerezerwować. To też sobie jeszcze dziś zrobię. A i Klub Rossmann chyba sobie założę bo w końcu promocja mi się opłaci.
Także na wieczór zostały mi do pozałatwiania same sprawy internetowe. A ze śmieciami pójdzie TŻ bo ja załatwiałam zakupy i pranie.
|
|
|