Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy nie za wcześnie na nocnik?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-10-06, 16:55   #15
irene29
Raczkowanie

Dot.: Czy nie za wcześnie na nocnik?

Cytat:
Napisane przez vincencik
Przede wszystkimjest niestety różnica między dziewczynkami a chłopcami....Chłopcy jakoś tak później zaczynają kumać o co chodzi...Mój dwultni synek juz doskonale wie co i jak ale zupełnie mu nie przeszkadza, że ma ładunek w pieluszce...Dobrze mu i ciepło....Jak zrobi siusiu w same majtki to też nie narzeka - może chodzic w mokrych spodniach i tyle. Na mnie w toalecie lubi patrzec, wie co tam się robi ale sam jakoś nie jest zainteresowany. Każdą probę wysadzenia traktuje jak zamach na swoje prawa...A było juz tak pięknie - jak miał prawie rok zaczęłam go wysadzać - kupke zawsze robił o tej samej poże więc nie bylo problemu. Robił pięknie do nocnika przez parę tygodni a potem mu sie znudziło....Nic się złego nie wydarzyło a on poprostu znienawidził nocnik i tyle...Teraz minął prawie rok i z oporem wracamy...
nie wiem czemu takie macie zdanie o chlopcach... mój synek jak mial 1,5 roku to juz robił na nocniczek bez żadnych problemów ani nacisków z mojej strony!!ja jedynie żeby zapobiec jakiejś "tragedii",dosyć często pytałam sie go czy chce siusiu ,bo czasami podczas dobrej zabawy "popuścił".
a nocniczek kupiłam dosyć wcześnie (ok. roku) ,żeby się z nim "zaprzyjaźnił"
irene29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując