Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
Napisalas, ze byliscie w polskim markecie, to mnie zmylilo.
Miss, ja jestem weganka od miesiaca (tzn. miesiac temu przestalam jesc mieso, bo nabialu i jajek juz dlugo nie jem). Konflikt etyczny + problemy zdrowotne zostaly u mnie przez ten miesiac wlasciwie rozwiazane. Mamy nawet watek tutaj na forum, czesto dzielimy sie inspiracjami. Jesli kiedys bys stwierdzila, ze faktycznie chcesz to zrobic, to jest taki jeden film, ktory bardzo ci pomoze wytrwac - Earthlings. Jak go obejrzalam, to przeszla mi calkowicie ochota na mieso. W sumie nie bylam w stanie obejrzec calego filmu naraz, robilam przerwy.
Ale... bez straczkow bedzie faktycznie ciezko. Dobre zrodla bialka to spirulina, chlorella, brokuly, szpinak, nasiona konopii, nasiona chia, quinoa, kasze. Np. smoothie rano z 3 porcji szpinaku, chlorelli i spiruliny + np. banana to bomba bialkowa. Tak naprawde bialko jest wszedzie wokol nas, jeszcze nigdy nie slyszalam, zeby ktos mial niedobory bialka, a raczej slyszalam o zakwaszeniu organizmu.
Szczerze mowiac, to mnie minimalizmu nauczylo 10 przeprowadzek w 5 lat. Nie ma nic gorszego niz przeprowadzka pod presja czasu i taka ilosc gratow, ze nawet nie udaloby sie tego nigdzie na szybko legalnie wyrzucic gdyby czlowiek chcial.
|