2008-06-17, 18:27
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Blizny po depilacji - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez azure
Karla1983, czym te nieszczęsne nogi smarować, by zaleczyć po maści? Co Ty stosujesz? Trochę mnie boli i piecze, zauważyłam też łuszczenie a pod spodem chyba bardzo delikatną nową skórkę. No i to zaczerwienienie. Więc w tej chwili blizna wygląda na jeszcze większą. Także odstawiam maść. Dziewczyny, uważajcie z tym "wynalazkiem". Kiedy już myślałam że nie działa, to się zaczęło.
Boziu, ile my musimy się wycierpieć żeby być piękne... Faceci to mają dobrze, nikomu nie przeszkadzają ich owłosione nogi 
|
Napisze Ci jak to wszystko u mnie wygladalo po kolei
Najpierw smarowalam nogi ok 5- 6 dni zanim skora zaczela schodzic. Wymoczylam nogi w kapieli w cieplej wodzie a pozniej sporo skory starlam recznikiem. Problem w tym ze schodzi ona nieregularnie. Tak jak piszesz pod spodem jest juz nowy swiezy , taki delikatny naskorek. Ja za pierwszym razem ( bo teraz zastosowalam kuracje po raz drugi ) pokremowalam te nogi po zluszczeniu balsamem nawilzajacym i pol nocy prawie wylam z bolu.... Nogi mnie nie piekly ale wrecz palily.... Tak wiec ten pierwszy dzien zostawiam je tak jak sa- niczym nie smaruje, ta nowa skora jest b. wrazliwa. Pozniej jest juz lepiej i nogi trzeba wrecz natluszczac. Ja na poczatku stosowalam Panthenol w sprayu, powoduje ze naskorek szybciej sie regeneruje. Dziewczyny pisaly o masci z witamina A ( z nia ostroznie bo nogi pieka, ewentualnie po kilku dniach ), spokojnie mozesz stosowac masc lub krem Alantan, ja wlasciwie przez te kilka dni poslugiwalam sie jedynie zwykla oliwka dla dzieci. Po kilku dniach ten nowy naskorek robi sie jakby twardszy i tak jakby brazowieje, a poniewaz jest taki twardawy skora latwo peka- to jest bolesne i wtedy zwlaszcza trzeba pilnowac natluszczania. Ta skora rowniez schodzi i dopiero wtedy nogi sie goja. Ja zauwazylam ze w trakcie zluszczania i regeneracji nogi wygladaja strasznie. Ja bylam tak przerazona ze powiedzialam sobie ze nigdy wiecej masci na odciski! A nogi sie goja i wracaja do normy i musze powiedziec ze moje wygladaja lepiej. Tyle ze nie nalezy niczego przyspieszac- zwlaszcza zdzierac skory na sile. Wszystko w swoim czasie. Ja teraz potraktowalam nogi mascia po raz drugi i obylo sie juz bez takich cierpien Ufff, przepraszam za taki esej ale mam nadzieje ze wyjasnilam Ci watpliwosci Jakby co to pisz Pozdrawiam
|
|
|