Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mój mężczyzna i jego pasja-czasopochłaniacz.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-18, 12:02   #2
leeyah
Raczkowanie

Dot.: mój mężczyzna i jego pasja-czasopochłaniacz.

Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość

Mam pewien problem, otóz mój chłopak jest niesamowicie zafascynowany motorami.. generalnie podoba mi się to, że ma swoja pasje, rozwija się w jakiejś dziedzinie, ale po pewnym czasie zaczęło mnie to baaaardzo denerwować. Potrafi np jeździć 5 godzin, a pozniej pojsc do kolegów(od motoru oczywiście) a ze mna zobaczyć się przez jakies 30 minut. Nie jest to normą, jednak bardzo czesto się tak zdarza,rozmawiałam juz z nim, że akceptuje to co robi, ale trzeba miec we wszystkim umiar, nie chce być na 2 miejscu- najpierw jest motor a jak juz skonczy jeździć ma czas dla mnie..Z resztą to towarzystwo jest okropne są normalni ludzi, ale dla większosci z nich tematem przewodnim jest to " ile du*** zaliuczyli" ufam swojemu mężczyźnie ale boje się ze to wszystko bedzie miało na niego zły wpływ.. juz sama nie wiem co mam robic, jakich argumentów użyć..

Ehh, walka z pasją TŻta jest jak walka z wiatrakami, naprawdę. Też to przerabiałam i powiem Ci że chyba nie ma idealnego rozwiązania. Ja radzę Ci tak: albo zainteresuj się jego pasją, polub ją, pytaj go o różne rzeczy z tym związane, zaproponuj że się z nim przejedziesz - kto wie, może się wciągniesz . Jeśli bardzo nie lubisz motorów, to może znajdź jakąś własną pasję i oddawaj się jej kiedy on jeździ?
Ale mimo wszytstko musisz chyba jeszcze raz z nim pogadać o tym ile czasu Ci poświęca. Masz prawo powiedzieć mu że czujesz się zepchnięta na drugi plan i że nie chcesz być tak traktowana. Jeśli posktuktuje to super, a jeśli nie, to ja bym się zastanawiała nad sensem tego związku... Ale nie dramatyzujmy, piszę z własnych doświadczeń: rozmowa i trochę zainteresowania pasją wystarczyła.