2005-10-07, 05:50
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: kochane emigrantki jak zalozyc wlasna stronke z mozliwoscia sprzedazy??
Cytat:
Napisane przez nineczka
sun, a co sprzedajesz jesli moge zapytac?
Wiadomo, ze ebay odwiedza miliony ludzi ale tez jest sie jednym z milionow.. Ja czesto przegladam strony na ebay i zauzylam, ze np niekotre aukcje powtarzaja sie co dwie strony.. chodzi mi o to, ze np ktos wystawia rzecz A.. przegladam, i za dwie strony jest ta sama rzecz A.. tylko, ze dzieje sie tak tylko u niektorych sprzedajacych. I moje pytanie brzmi, dlaczego? Czy oni za to specjalnie placa a jesli tak, to co to za funkcja? No i drugie pytanko, dlaczego jesli wybierze sie funkcje zeby pokazywali aukacje, ktore wlasnie sie koncza czy koncza tego dnia, to pojawia sie np z 10 rzeczy.. a potem przegladajac strony, na np. 5, 7 czy 10 stronie widze rzeczy, ktore koncza sie za minuty. Tego nie rozumiem, bo skoro jest funkcja, zeby wyswietlal mi konczace sie aukcje, to dlaczego nie pokazuje ich wszystkich, tylko jakies wybrane?
|
juz odpowiadam )) jesli chodzi o powtarzana aukcje to jesli masz swoj sklep ebayowy,to sprzedajesz w nim po cenach ustaloych,czyli nie ma aukcji.Cena jest tylko w opcji "buy it now".Natomiast jesli rzecz z tego sklepu chcesz wystawic na aukcje to placisz doslownie pare centow prowizji.Wiec jesli sprzedajesz przedmiot z apowiedzmy 10 dolcow to 20 czy 50 centow prowizji to wlasciwie jest nic,pluc zawsze mozesz to odzyskac doliczajac do kosztow przesylki,ktora placi kupujacy )) Zauwazylas moze czasem jakie koszty przesylki sa wysokie za dosc lekki przedmiot???? no wlasniejest dlatego ze Ty jak wystawiasz przedmiot to w opcji shipping mozesz dorzucic kilka dolcow na tzw opakowanie,ktore pokaza sie kupujacemu jako cena koncowa.On nie bedzie widzial rozroznienia co jest dla ciebie a co jest faktyczna cena przesylki pobierana dla poczty.Tak wiec oplaca sie wystawiac ten sam przedmiot za co kilka dni placac naprawde male pieniadze,niz czekac 7 dni do konca aukcji i jak sie nie sprzeda to wystawiac znow )
pytanie drugie co do pokazywania aukcji,ktore sie koncza.Mysle ze to wynika ze stref czasowych.Szczerze to ja sie na nich nie znam .tzn na ich nazewnictwie,ale kiedys namieszalam i wystawilam w innej strefie czaowej niz moja i poznije wogole nie moglam odnalezc swojej aukcji.Jak mi jankes do domu wroci to go podpytam czy mozesz sobie ustawienia na ebayu zmienic czy to zalezy od wystawiajacych,bo on bardziej sie na tym zna niz ja ))
taki kruczkow i haczykow jest cale mnostwo,wszystko oczywiscie zalezy od tego co sie sprzedaje,bo czasem to jest takie badziewie ze sama sie dziwie jak ludzie wogole moga miec nadzieje ze to sie sprzeda......ale coz mieszkamy w jueseju to wszystko jest mozliwe...hyhyhyhy
|
|
|