Dot.: BLENDER - jaki wybrać? który najlepszy?
Natchniona tym wątkiem postanowiłam,że kupię sobie nowy blender,koktajler
Teraz mam blender ręczny ,którego używam chyba codziennie.Bardzo dbam o to co jem i przywiązuje do tego ogromną uwagę.
Wymyśliłam sobie ,że od nowego roku muszę jeść stanowczo więcej warzyw a ,że niespecjalnie przepadam za ich smakiem chce postawić na koktajle zamiast popołudniowego podwieczorku i w związku z tym przychodzę do Was bo mam ogromną nadzieje,że pomożecie mi coś odpowiedniego wybrać.Może napiszę czego oczekuję bo będzie prościej szukać.
Chodzi mi o sprzęt ,który poradzi sobie z twardymi warzywami żebym ich w żaden sposób nie musiała przygotowywać przed zmiksowaniem (blendowaniem?).
Szukam czegoś w rozsądnej cenie bo jeśli się okaże ,że to tylko chwilowy zapał to nie chce patrzeć na ten sprzęt jako na niepotrzebnie wydaną kase
Bardzo by mi zależało żeby miał bidon bo chciałabym koktajle zabierać z sobą do pracy.
Od siebie dodam,że wstępnie upatrzyłam ten model:
https://saturn.pl/agd-male/koktajler...rolux-esb-2500
Nie ma dużej mocy bo raptem 300W ,ale opinie bardzo dobre.
Blender ,który mam teraz w domu ma 600W i powiem szczerze,że mimo iż wydawało mi się,że jest super to masła orzechowego nim nie zrobię-próbowałam robić przerwy ale mimo to strasznie się grzeje i efektów nie widać.
Wcześniejszy blender ,który miał 700W właśnie spaliłam na maśle więc nauczona doświadczeniem wolę nie przeginać bo szkoda by mi było spalić kolejny
Może macie coś w czym będę mogła zrobić i masło i koktajl do polecenia?
Boje się ,że wszystkie porządniejsze sprzęty o większej mocy będą duuużo droższe a jak pisałam nie chce wydawać majątku bo o ile swojego blendera zwykłego używam codziennie tak ten może stać i się kurzyć bo kupie a potem robiąc te koktajle warzywne stwierdzę ,że sobą wstrętne i podziękuje za ich picie.
Bardzo proszę kogoś kto się zna o polecenie czegoś fajnego
Chciałabym coś co kupie w sklepie stacjonarnym.
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
|