|
problem z cerą-26lat
witam!
Chciałabym prosić o pomoc bo już nie wiem co mam robić ze swoja twarzą,myślałam że im będę starsza tym będę miała mniej problemów z krostkami na buzi.Faktem jest że raz do roku tylko odwiedzam kosmetyczke w celu oczyszczeniu buzi,ale mam wrażenie jakby to źle wpływało na moją cerę.Mam 26 lat cerę tłustą,z widocznymi porami,lekko naczynkową,dosyć szybko sie moja buzia czerwieni.Nadmienię tylko że w okresie dojrzewania nie miałam wiekszych problemów z cerą.Problemy z krostkami pojawiają przed miesiączką z reguły na czole ,przy oczach,brwiach.Ostatnio zauważyłam że zaczynają się pojawiać na policzkach,to znaczy - w porach zauważyłam czarne kropki ktorych sama się pozbywam w wiadomy sposób . Używam tonika dr eris ,poza tym od czasu do czasu robie sobie z glinki maseczkę.Wiem pewnie za mało dbam o moją cerę dlatego chciałabym żebyści mi powiedziały co robić żeby moja twarz nie wyglądała tragicznie i żeby jej stan sie nie pogarszał.Jeżeli podałam za mało informacji ,chętnie dopowiem co będzie konieczne.Aha jeszcze ważna informacja jeżeli możecie to prosiłabym o kosmetyki z tych tańszych półek,dziekuje za jakiekolwiek rady
|