Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-12-04, 12:54   #2009
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Chrzestni muszą mieć bierzmowanie? U mnie w parafii jest zapis
"Matka chrzestna jak i ojciec chrzestny powinni uzyskać, każdy ze swojej parafii, odpowiednie zaświadczenie (jeśli mieszka w Bojanie, wystarczy rozmowa z duszpasterzem). Przypominamy, że chrzestną/chrzestnym może być osoba regularnie praktykująca, przyjmująca sakramenty spowiedzi i Komunii św. Ma ona być żywym świadkiem wiary. W nowej roli przyjmuje nie tylko zaszczyt, ale i odpowiedzialność."
a w drugiej
"Do kancelarii należy przynieść akt urodzenia dziecka oraz zaświadczenia, że rodzice chrzestni są praktykującymi katolikami (jeżeli mieszkają poza parafią)."

O bierzmowaniu nic nie wspominają. Ja akurat nie mam problemu bo zrobiłam w gimnazjum, ale synka przyszła mama chrzestna jeszcze nie ma bierzmowania (jest w 2 klasie gimnazjum). Chyba będzie miała na początku roku ale pewności nie mam

Ja byłam mega zaskoczona, że poprosili mnie o bycie chrzestną bo nie jesteśmy rodziną, a bliskimi znajomymi co nie zmienia faktu, że bardzo się cieszę

zaraz biorę się za prasowanie ubranek małego, nie wiem jak to zrobię bo wszystko takie maleńkie i faktycznie mój chrześniak urodził się 57 cm i 3400g i nosi ubranka 50, a i tak są trochę za duże, więc 62 będą mega duże.
No tak ale chyba ksiądz nie wyda zasw o byciu praktykujacym katolikiem jesli nie masz bierzemowania...no nie wiem...chociaz ja ostatnio bralam dla siebie i męża bo bylismy chrzestnymi i w sumie tylko kartki nam napisal....a mąż pochodzi z innego miasta...no ale z drugiej str mamy ślub koscielny wiec.pewnie dawalismy zasw z bierzmowania do swojego slubu...eeee nie wiem [emoji6]

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora