2017-12-04, 13:10
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a
Jezu, nie strasz! [emoji43] Ja nie chce cesarki! Jeszcze lekarz nic nie mówił o planowanym cc. Póki co mówiła, żeby sugerować się terminem z OM i nie ma konieczności wcześniejszego porodu. I oby tak zostało do końca.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Kochana nie denerwuj się. Cukrzyca nie jest żadnym wskazaniem do cc. Poza tym takie przypadki ze dziecko traci tętno mogą się zdarzyć przy każdym porodzie SN, dlatego zawsze na skurczach jest monitorowane tętno przez ktg. Wtedy cc na cito jest. Ja np miałam przebijany pęcherz owodniowy i pierwsze wody były czyste a jak już młoda wychodziła to oddała smułkę i za nią reszki wód już wyszły zielone. Punktów dostała 10 ale po badaniu wyszło podwyższone crp wiec dostała antybiotyk i tydzień na oddziale. Dziś jet okazem zdrowia [emoji846]
Takie historie zielonymi wodami się zdarza się niestety również w idealnych ciążach, na lipcówkach miałyśmy niestety taki przypadek- dziewczyna miała 2 tygodnie rozbieżności w terminach między om a usg i lekarze brali pod uwagę późniejszy termin- skończyło się niestety tragicznie mimo że ciąża była idealna.
Ale nie ma co się denerwować na zapas [emoji8]
|
|
|