Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadać, pisz TUTAJ
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-12-05, 07:30   #2103
cava
Zakorzenienie

Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadać, pisz TUTAJ

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
No właśnie przy wykrokach mnie nie boli. Przy przysiadach sumo z kettlem- też nie. Przy półprzysiadzie w klęku- nie. Ba! Przy zarzucie z podrzutem też nie... Ale tam może jest kwestia ciężaru, bo nie zrobię tego z takim samym ciężarem, co zwykłego przysiadu. Ale już przy zwykłym przysiadzie- tak
Poznajdowałam te ćwiczenia, wypróbowałam je w sobotę, więc na razie chyba starczy.

Staśka, idź jeszcze z tym biodrem do reumatologa.
Najwyżej się okaże, że to nie to.

Dużo jeździsz na rowerze, może warto zainwestować też w wizytę u dobrego bajk fittera, ale takiego naprawdę dobrego a nie amatora co zrobi to "na oko".

Na zesztywnienia w odcinku lędźwiowym- spuścić z ciężarów, zainwestować z pół roku w głównie pilates/jogę/masaże rozluźniające.

Ten "bezwład" i sztywność może iść od stawu biodrowego. U mnie przy ataku RZS na biodro było tak kijowo z równowagą, ze nie umiałam majtek założyć na stojąco, bo się przewracałam, to wpływało na "grację ruchów", chodziłam jak robocik, miałam wieczne wrażenie "spuchniętych" ud tak były napięte przez to.
Tak duży staw w centrum ciała tuż przy środku ciezkosci, wpływa na całą resztę ciała, destabilizuje cały system równowagi. Przeciąza okoliczne mięśnie, powoduje przykurcze i powoduje dysbalans.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując