|
Dot.: córka zaczyna gotować-przepisy i zdjęcia
FRITTATA
składniki:
- 1 cebula
- 1 kiełbasa
- Królewska mieszanka warzyw Bonduelle
- puszka kukurydzy
- malutka puszka groszku
- 8 suszonych pomidorów w oleju
- 10 jajek
- vegeta, pieprz
- majeranek
- Suszone Pomidory z Bazylią i Czosnkiem Kamis
- odrobina oliwy
Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Mieszankę warzyw rozmrozić. Suszone pomidory wyjąć z oleju i pokroić w cienkie paski. Wszystkie warzywa wsypać na patelnię do cebuli i kiełbasy. Posypać vegetą i pieprzem, wymieszać. Jajka roztrzepać z vegetą i majerankiem. Zalać warzywa i kiełbasę na patelni. Całość posypać mieszanką suszonych pomidorów, bazylii i czosnku. Zostawić na kilka minut na małym ogniu. Gdy spód się zetnie, włożyć do piekarnika żeby ściął się również wierzch. Trzeba sprawdzać wykałaczką czy już da się kroić na kawałki czy jeszcze 'pływa'.
|