Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sephora, wczoraj
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-10-07, 21:05   #34
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Dot.: Sephora, wczoraj

Cytat:
Napisane przez Złośnica81
Zapominacie, że te "bezczelne" 14-latki za parę lat mogą chodzić do tej samej Sephory i kupować te kosmetyki
Wiek nie ma wg mnie nic do rzeczy, każdy ma prawo używać testerów, a że wykorzystuje to pod miarę - trudno.
Sama będąc nastolatką nie cierpiałam sprzedawczyć, które patrzały na mnie podejrzliwie czy nieprzychylnie i do dziś nic w tych miejscach nie kupuję. A zdarzało mi się nawet wejść do takiego sklepu i odradzać ludziom zakup w nim

Pomyślałam sobie dokładnie to samo. Przecież te nastolatki za kilka lat mogą być stałymi klientkami tejże perfumerii. Po to są testery, żeby ich używać. Ja nei smaruję się nigdy niczym w perfumerii, co najwyżej kolor czegoś sprawdzam na dłoni i cześć - nie robiłabym w zyciu makijażu w perfumerii (to dla mnie trochę brak klasy). Za to nie raz i nie dwa widziałam jak pracujące w takiej perfumerii panie robiły sobie makijaż z testerów - też nie mam nic przeciwko, byle nie na oczach klientów i nie kiedy taki klient potrzebuje pomocy

Nastolatka, choćby najbardziej hałaśliwa (taka specyfika wieku, sama pamiętam jaka byłam te x lat temu ) też człowiek. I ma prawo uzywać testerów, jak każdy inny. I niekoniecznie musi od razu kupować. A ekspedientka nie ma prawa tego skrytykować, choćby nie wiem co sobie na ten temat myślała. Zresztą takie młode dziewczę też może być potencjalną klientką, moze zaraz wróci z tatusiem i dokonają jakiegoś wysokopółkowego zakupu? Ja mam sporo młodszą siostrę, której kupuję od czasu do czasu różne kosmetyczne gadżety (o perfumach nie wspomnę, to jej wielka pasja i używa od bardzo dawna różnych zapachów).

Więcej tolerancji

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując