Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-10, 21:25   #2258
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie cos godnego polecenia do pielegnacji skorek?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja od wielu lat nie wycinam skórek, to najlepsza dla mnie metoda dbania o nie. Raz w tygodniu po kąpieli odsuwam je paznokciem do tyłu a jeśli jakaś skórka gdzieś za mocno przyrośnie, co zdarza się rzadko przy regularnym odsuwaniu, to pilniczkiem delikatnie zdrapuję lub cążkami, ale też szoruję szczoteczką paznokcie regularnie, to zapobiega wszelkim "skórkom". Smaruję dłonie kremem, a jeśli są bardziej przesuszone, to jakimś lepszym kremem do rąk, ciągle mam krem różany do rąk i paznokci Dr. Organic, uwielbiam go, ale w tym sezonie już go muszę zużyć do końca, bo niestety zaczął tracić swój piękny różany zapach. Swego czasu znalazłam fajny patent na skórki, miałam taki peeling 3w1 do twarzy Garniera i potem z Avon Professional też do twarzy, one mają konsystencje takiej jakby pasty-musu i kwas salicylowy w składzie, nakładałam je na kilka minut na skórki i potem szorowałam szczoteczką, super schodziły, a paznokcie były wybielone.

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Najpierw sama wypróbuj, zrób mamie i koleżance bo się mogą nie przekonać do tej metody
Szkoda by bylo, żeby leżało nieużywane.
A jaki myślisz ten ktory ma chimay z Lily Angel czy P. Shine.
Bo ja się ciągle zastanawiam.
Generalnie ja nie mam problemu z robieniem sobie sama takich zabiegów, bo też sama robię manicure. Po prostu szkoda mi czasu i pieniędzy na umawianie się do manicurzystki, bo zazwyczaj i tak nie jestem zadowolona.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jakbym ich nie znała, to bym zrobiła próbę, ale one na bank marzą o takim zestawie Jeszcze przemyślę sprawę, bo mam też inne pomysły, niekoniecznie kosmetyczne.

Właśnie też się zastanawiam nad p.shine, ale nie wiem, czy nie jest tak, że wydaje się lepsze, bo jest droższe, a okaże się, że ma gorszy skład od Lily, bo nierzadko tak bywa Widział ktoś skład tego P.shine No i jak patrzyłam, to nie wiem czy do końca doczytałam, ale ten P.Shine ma te pilniczki ze skóry jeleniej, a Lily chyba nie, ale za to jest ściereczka z irchy

Korah jest offline Zgłoś do moderatora