2017-12-13, 17:01
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka
Lo matko ale jak to wszystkie? Jak robicie zakupy w markecie to dzielisz pozniej paragon na kategorie i rozpisujesz ile wydaliscie na jedzenie/ile na jakies srodki czystosci itd? Tak to sobie wyobrazilam 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Wszystkie to wszystkie jak do parkometru 2zł wrzucam to też zapisuję, bo inaczej robi się manko tu kawusia, tam bułeczka. Nie ma taryfy ulgowej 😉
Z marketu cały paragon wchodzi w kategorię żarcie już nie zastanawiam się że tam płyn do naczyń kupiłam też tylko hurtem.
Cytat:
Napisane przez Mirabilka
A propo planowania i kontroli wydatków/budżetu - to moja pięta achillesowa. Nie umiem zaplanować nawet obiadów na przyszły tydz - próbowałam planery, aplikacje, planery wieszane i książkowe i inne - plan napisze, zakupy zrobię a potem w tygodniu na coś nie mam ochoty lub coś wyskoczy ze nie mam czasu na jedzenie w domu i się marnowało. Teraz mam biedre blisko domu i ezakupy i 2-3 x w tyg robię małe ilości na świeżo. To się zdecydowanie sprawdza. Zapas robię tylko wody, chemii.
Wiem, niektórzy maja metodę ze nie planują budżetu przed wydaniem ale np podsumowują miesiąc - tyle ze grubsze kwoty jestem w stanie paragonami czy na wyciągu tak te mniejsze po prostu zapominam.
No i największy minus [emoji23][emoji23][emoji23] wszelkiego rodzaju promocje i kodu rabatowe mnie naciągają [emoji23] szczególnie szmaty i kosmetyki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------
Chciałam teraz wyprawkę spisać w tabelce itp - tylko nie rozumiem ręcznik może kosztować 50 i 150 zł to co średnia przyjmujecie ?
W sensie może najpierw zlukac co się podoba i konkret wpisać w tabelce ????
Jaka macie metodę - z chęcią się dowiem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Ja planuję do przodu obiady, tak ogólnie to tylko spisuję i na koniec miesiąca stwierdzam np. że jestem chora na głowę i w przyszłym miesiącu żadnych szmat 😭
Moja wyprawka nie ma niestety ładnej tabelki, jest w chaosie zapisanych linków i cytatów.
TŻ mówi, że rozrusznik umarł. Mam przegwizdane zanim mi go zamówią, odholują auto do mechanika o mamoooo.
Jesteśmy trochę wnerwieni więc na spontanie jedziemy do kina na coś ambitnego - coco 😆
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|