Konto usunięte
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Napisane przez zielonamorelka
no wiec po raz pierwszy pisze swoj jadlospis mam nadziene ze mi powiecie co robie zle.
R
śn-2 lyzki mussli bananowego z 5 lyzkami mleka 3,1%[tylko takie bylo w domu neistety]i 2 lyzkami wody do teg jeszcze niecale 350g jogurtu pitnego grejfrut z zielona herbata jakby dużo, ale mało konkretnie. Lepsza by była owsianka, chlebek razowy, mnie takie płynee konsystencje komplenie nie syca, więc przeciwnie. Węgle złozone sa tez potrzebne
ob-golabek,duzo bobu,nalesnik z dzemem - tu tez niedobrze, albo nalesnik, albo gołąbek, a raczej polecąłabym gołąbka z większa ilościa warzywek i jakąs oliwa
pod-kilka czeresni i truskawek,3 nalesniki na zimno,kawalek jablecznika,kilka paluszkow tu troszkę duzo, ciasto nie za bardzo na R, paluszki podobnie
k-bulka sojowa z wiesniakiem light+szczypiorek i 2 filety ze sledzia w sosie smietankowym - filety w sosie sa dosyc kaloryczne, lepsze by były z zalewy, łączysz węgle z tłuszczami
przez caly dzien wypilam 2 duze kubki soku marchwiowego,herbate z pokrzywy,2 szklanki wody...a teraz na wieczor bede pila jej wiecej
|
Postarałam sie pomóc w miare możliwości i doświadczenia
Cytat:
Napisane przez Djapira
R:
Śniadanie: serek wiejski lekki, 3łyżki płatków owsianych, 1łyżka otrębów pszennych, jabłko;
IIśniadanie: puszka tuńczyka wsw, 50g ryżu brązowego, pomidor;
Obiad: pojedyncza pierś z kurczaka, miska brokułów, 3orzechy włoskie;
Podwieczorek: 1jajko, 1białko, 50g chudego twarogu, 7orzechów laskowych, pomidor, 4różyczki brokuła, szczypior;
Będzie:
Kolacja: 125g chudego twarogu, cynamon.
|
Aaale malusko jesz
Cytat:
Napisane przez -Finezja-
Mój dzisiejszy jadłospis. Przepraszam że posiłków jest mniej ale nie miałam kiedy zjeść 
Redukcja
Ś: jajko na miękko, grahamka, dwa plastry szynki
Półtorej godziny po śniadaniu wypiłam herbatę bez cukru, ale wiem że to nie zastąpi drugiego śniadania.
O (zdjęcia): pierś z kurczaka bez panierki, na ostro w przyprawach, 1 papryczka curry, ziemniaki, pół pomidora, pierś smażona na niepełnej łyżce stołowej oliwy z oliwek, potem powstał z tego pyyszny sos i polałam nim ziemniaki (czy tak można?)
K: serek wiejski z kromką chleba razowego, kilka liści sałaty i 3 rzodkiewki
|
Poproszę o przepis na te pierś. Wygląda przepysznie
|