Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem w związku z obcokrajowcem
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 17:03   #3608
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z UK, we wrześniu wybywam na stałe.

A ten program to i ja oglądałam
Tż był zachwycony Wieliczką i chce koniecznie tam pojechać

Mnie się podoba akcent z Manchesteru.
W sumie to wszystko jest lepsze od Sheffield (), który jest oceniany jako jeden z najgorszych.
I w ogóle im bliżej Szkocji, tym podobno gorzej

Taka refleksja mi przyszła do głowy.. że niektóre, szczególnie młode, Angielki, mówią, jakby miały mocno cofniętą dolną szczękę.. :P
Moj tez słyszał o Wieliczce ode mnie ale wczesniej tez od Polaków z ktorymi pracował w Irlandii, wiec postanowilismy ze nastepnym razem to pojedziemy do Krakowa i do Wieliczki. Timowi tez podobał sie ten fragment ze spływem Dunajca ze szczytem 3 korony w tle.

A co liczenia sobie pod nosem to Tim tez sie nalewa ze mnie ze siedzę przy komputerze wpisuje jakies cyfry i cos sama do siebie gadam po polsku i wtedy mnie przedrzeźnia z tym szeptaniem. albo kiedy rozmawiam z kotami po polsku, twierdzi ze koty nie rozumieja polskiego a ja mowie ze kotom to jest i tak obojetne bo one nie rozrozniaja znaczen slow tylko reaguja instynktownie bardziej na intonacje niz na na dane slowo.

mnie akcenty nie przeszkadzaja, naturalna rzecz w jezyku najzabawniejszy dla mnie jest szkocki z tym tzw "rhotic r", brzmi w moich uszach jakby sie ktos angielskiego probował uczyc i mowił jeszcze nieporadnie