Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem toksykiem, bluszczem, kimś jeszcze?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-05, 09:04   #19
fleur05
Zadomowienie

Dot.: Jestem toksykiem, bluszczem, kimś jeszcze?

Moim zdaniem tak bardzo boisz się kolejnej zdrady nie tylko dlatego, że sama zdrada jest czymś okropnym, ale też dlatego, że znowu znajdziesz się w tej parszywej sytuacji wyboru"wybaczyć/ nie wybaczyć, ryzykować rozstanie i spróbować żyć samej/ nie zmieniać nic w życiu i cierpieć że znowu zdradzi".
Nie masz jasno postawionej granicy, kiedy to zakończyć, bo po 10 latach wizja powrotu do samotnego życia musi być nieprzyjemna.
Mimo że rozumiem, jakie to bedzie początkowo trudne, to radzę ci zostaw chłopa - jeśli już raz zaangażował się emocjonalnie, to znaczy że nie kocha Cię na tyle, żebyście mogli tworzyć związek bez Twojego strachu, że znowu poleci na jakąś panienkę.
Dla mnie mimo wszystko co innego znaczy zdrada będąc pijanym jak szpadel a co innego świadome nawiązywanie relacji z kimś innym.
Upicie się to jest błąd, błędy da się wybaczyć (chociaż też nie wiem, czy tego kalibru), ale nie rozumiem jak wybaczyć coś, co ktoś zrobił świadomie...

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując