Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przyprowadzanie na spotkania osób trzecich - czy tylko mnie to wydaje się dziwne?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-05, 17:57   #2
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Dot.: Przyprowadzanie na spotkania osób trzecich - czy tylko mnie to wydaje się dziwn

Cytat:
Napisane przez Koza34 Pokaż wiadomość
Chciałam Was zapytać o opinię w takiej jednej sprawie. Ostatnio dzięki założeniu na pewnym portalu społecznościowym odnowiłam kilka bardzo starych znajomości, takich sprzed kilkunastu lat, z czasów studiów.
Z kilkoma osobami już była gadka, że musimy się koniecznie spotkać, były też już spotkania z 2 dziewczynami.

I tu nie mogłam się nadziwić, bo

-jedna koleżanka przyszła na spotkanie ze swoją 8 letnią córką, mimo, że wcześniej nic mi o tym nie wspominała (gdybym wiedziała, że tak będzie, to bym się nie zgodziła na takie spotkanie, bo chciałam z nią po prostu pogadać szczerze o różnych rzeczach, o których przy dziecku się nie dało rozmawiać)

-druga koleżanka przyprowadziła do knajpy na spotkanie ze mną jakąś swoją znajomą parę - znowu nici ze szczerego pogadania tylko taka beznadziejna gadka szmatka, jak to w grupie ludzi, którzy się wcale nie znają,

-z trzecią koleżanką gadałam online dzisiaj, umawiałyśmy się na spotkanie żeby powspominać stare czasy i miała mi dać znać, kiedy ma czas i kiedy się widzimy. I ona mi dzisiaj proponuje, że możemy pojechać do domu jej koleżanki, która jest akurat chora i zrobimy sobie miły babski wieczór.

No ręce mi opadły.. Czy to jest normalne zachowanie, czy ja jestem jakaś dziwna, że mi to przeszkadza? Ale, żeby 3 osoby, i wszystkie w ten sam sposób się zachowują?

Zdołowało mnie to bo według mnie przekaz jest jeden - nie jestem dla nich wystarczająco ciekawym towarzystwem, żeby tylko ze mną spędzić czas, potrzebuję jakiejś swojej "obstawy". Tylko, że według mnie, powinny mnie były o tym uprzedzić, a nie stawiać przed faktem dokonanym.

Czy od teraz, jak się z kimś umawiam, powinnam już zawczasu się upewniać "ale przyjdziesz sama"? Bez sensu..
A przekaz do nich jest taki, że chciałabyś pogadać face to face, szczerze, czy, że skaczecie na kawę, ploteczki itd.? Myślę, że tu jest problem.

To, że powinny Cie uprzedzić, że będzie ktoś jeszcze to inna sprawa, ale sama teraz sygnalizuj, że chciałabyś pogadać sam na sam, powspominać, czy co tam.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując