Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca jako au-pair
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-28, 09:40   #305
Ieka
Zakorzenienie

Dot.: Praca jako au-pair

Cytat:
Napisane przez Paulina1988 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja wyjeżdżam w polowie lipca najprawdopodobniej do Bawarii konkretnie do miejscowosci kolo Monachium (zapomnialam nazwy) jestem po maturze i czekam na wyniki myslalam o tym żeby zrobić rok przerwy ale doszlam do wniosku że chce isc teraz bo chodziłam do 4 letniego technikum a moi wszyscy rowiesnicy do ogolniakow i juz sa na studiach i poprostu ja też chce już
moj powrot planuje na ostatnie dni wrzesnia mam zamiar isc na studia do krakowa chyba na turystykę ( chodziłam do technikum hotelarskiego)
aha , wyjezdzam przez biuro bo pierwszy raz boje sie załatwiac to wszystko sama, w planach mam jeszcze wyjazd do USA i do jakiegos egzotycznego miejsca -kiedys- marzenia

dziewczyny a co myslicie o robieniu dłuzszej przerwy podczas studiów np rocznej? na wyjazd na au pair marzy mi sie USA
au pair to fajna rzecz- nabywasz doswiadczenia odpowiedzialnosci uczysz sie jezyka

ahaa napisze jeszcze o rodzince , akurat dzis mi napisala jeszcze nie dostałam ich aplikacji no wiec, rodzinka sklada sie z rodziców i 7 letniej dziewczynki mieszkają w miejscowosci oddalonej 10 min od monachium, weszłam na google kliknełam tą nazwę i wyskoczyły malownicze fotki niczym heidi albo sissi taka mozna powiedziec alpejska wioska matka jest ortodontą a ojciec chirurgiem stomatologicznym mieszkają w domu z małym ogrodem bede miala własny pokoj z własna łazienką
pytałam co lubia , to dziewczynka jezdzic konno m in a rodzice zaczeli grac w golfa
do moich obowiazkow nalezaloby odprowadzanie i przyprowadzanie ze szkoły drobna pomoc w domu przebywanie z dzieckiem
mam dopiero dostac fotki i ich aplikacje

co prawda chciałam do berlina ..no ale nie wiem
co myslicie????

Paulina jesteś w takiej samej sytuacji jak ja też pisałam teraz maturę i chodziłam do technikum,2 sierpnia jadę do Köln jako au pair, postanowiłam zrobić sobie rok przerwy, chociaż też już jestem do tyłu.Ja jednak stawiam na język niemiecki i ten rok na pewno baaardzo mi pomoże, bo chcę tam studiować.Pomyślałam ze jeszcze znajdę czas na studia,co tam 2 lata przerwy
a co do Berlina -większe miasto to fakt i więcej masz możliwości, ale moja nauczycielka od niemieckiego zawsze mi mówiła, żeby wyjechać na zachód, zachód jest bogatszy i bliżej do zachodniej Europywięc ja jakoś specjalnie nie jestem za Berlinem,ale wkońcu jedziesz na 2 miesiace <chyba?> uważam ze to by było dla Ciebie wspaniałe doświadczenie, więc jak najbardziej powinnaś jechać

a co USA-który język właściwie chciałabyś dokształcić ? angielski czy niemiecki?
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora