Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trudności w opalaniu, czyli jak uzyskać piekną złocistobrązową opaleniznę
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-28, 14:30   #1
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4
Konto usunięte

Trudności w opalaniu, czyli jak uzyskać piekną złocistobrązową opaleniznę

Szukałam takiego tematu, który by mógł mi pomóc, ale nie znalazłam. Chyba, że coś przeoczyłam, wtedy bardzo proszę o podanie mi linku do wątku.
A to mój problem:
większość brunetek ma śniadą karnację, opala się szybko i uzyskuje intensywną opaleniznę. Ja niestety choć jestem brunetką karnację mam jasną i słonko nie "chwyta mnie" tak szybko. Mogłabym leżeć na słońcu cały dzień (a nie chcę, wiem, że to niezdrowe dla skóry), a i tak nie będę mieć od razu mocnej, ciemnej opalenizny. Ostatnio wychodzę na słońce na dwie godzinki dziennie (nie codziennie, gdyż ostatnio często pojawiają się chmury), smaruję się najsłabszym filtrem- 4 (tak wiem, że nie powinnam, już zauważyłam jak starzeje mi się skóra) i dodatkowo masłem kakaowym. I co? Nic, słońce lekko mnie opala. Wiem, że nie opalę sie od razu szybko, wychodząc jeden dzień na słońce, ale chciałabym opalić się się w końcu na ładną złocistobrązową opaleniznę, smarując się mocniejszymi filtrami (10, 20) i żeby nie trwało to całe wakacje, żebym nie musiała każdego dnia spędzać smażąc się na słońcu. Czy macie jakieś sposoby? Dodam, że nie chcę używać samoopalaczy i balsamów brązujących, gdyż mam po nich pomarańczową skórę i i tak jest to krótkotrwała opalenizna. Bardzo proszę o pomoc.
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując