2018-01-09, 08:11
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Lunak, super pomysł z tą ulotka, na pewno następnym razem się przygotuje. Jak ktoś zapyta skąd mam swoje teorie to będę miała na co się powołać.
Jak nigdy nie byłam w szpitalu to tego samego dnia kiedy olał mnie ten lekarz na IP to miałam przecież SR i położna podkreślała że lepiej 3 razy przyjechać bez powodu niż raz mieć powód i się ociągać.
Smutne to jak wiele z nas już ma złe doświadczenia z lekarzami a jeszcze przecież nie rodziłyśmy.
Asiula, zgadzam się z tym co piszesz, na pewno wiele osób nadużywa wizyt na IP. U mnie nawet wisi info na kartce że jak wizyta nie jest związana z sytuacją zagrożenia życia lub zdrowia to jest odpłatna. Ale moim zdaniem powinno funkcjonować jakieś "domniemanie niewinności" osoby która zgłasza się po pomoc. Traktowanie każdej pacjentki jak przewrazliwionej idiotki to dla mnie szczyt chamstwa, lenistwa i wyrachowania.
Jeszcze mi się przypomniało że pokazałam temu lekarzowi opis po wizycie pogotowia żeby zobaczył co za leki mi podali i czy mogły zaszkodzić dziecku. Powiedzial że nie zna leku i nie ma przy sobie telefonu żeby sprawdzić. Także tego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|