Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Głośny sąsiad niszczy mi życie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-10, 00:13   #43
Emaar
Przyczajenie

Dot.: Głośny sąsiad niszczy mi życie

A jaki jest status prawny tego mieszkania? Sąsiad jest właścicielem czy najemcą?
Jeśli chcesz iść na wojnę to musisz się przygotować. Tzn zbierać dowody. Wszystkie telefony na policję i interwencje powinny być tam rejestrowane ale tak na wszelki wypadek założyłabym na Twoim miejscu kalendarz. I wzywała policję za każdym razem kiedy uznasz że jest za głośno. Gdyby doszło do konfrontacji w sądzie to policjant który byl na interwencji może być świadkiem. W przeciwieństwie do sąsiadów nie może odmówić.
A najlepiej pójść jeszcze do lekarza rodzinnego i poprosić o badanie, leki na uspokojenie, na sen itd. Pożalić się na ciągłe zmęczenie. To też może być dowodem w sądzie. Tylko psychiatry unikaj, bo kij ma zawsze dwa końce...
I po jakimś czasie możesz złożyć pozew do sądu przeciwko właścicielowi nieruchomości (czyli jeśli on tam tylko mieszka a właścicielem jest np jego matka to przeciwko niej musisz złożyć pozew). Zawsze możesz też pójść po poradę do prawnika. Jeśli to typowa Spółdzielnia Mieszkaniowa powinni mieć radcę prawnego. Byłaś w ogóle tam zgłosić problem? Ewentualnie do Wspólnoty Mieszkaniowej czy kogokolwiek kto jest zarządcą nieruchomiści, trudno mi radzić bo nie wiem jaki jest stan prawny tego mieszkania i Twojego również.
Nie licz że po miesiącu czy dwóch jakiś sąd uzna Twoją skargę za zasadną, to musi potrwać.

Wklep w Google artykuł 144 Kodeksu cywilnego.

A co męża, może by pomogło np przy jakimś kolejnym hałasie: Kochanie może pójdziemy nocować do rodziców albo hotelu bo nie mogę się wyspać a rano muszę wstać do pracy? Chyba lepsze to niż ciągłe narzekanie, bo tego faceci nie lubią.

Edytowane przez Emaar
Czas edycji: 2018-01-10 o 00:14
Emaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując