Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-12, 18:41   #2362
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Cytat:
Napisane przez dmuchawcelatawce Pokaż wiadomość
To jest swoją drogą strasznie okrutne. Takie "dzieci" z bezczaszkowiem i bezmozgowiem jesli się urodza będą umierać kilka dni lub tygodni w bólu takim że morfina to za mało a rodzina będzie musiała bezradnie patrzyc na coś co miało być ich dzieckiem i umiera cierpiac. A tak można wszystkim oszczędzić trochę cierpienia - usunąć zdeformowany płód zanim zacznie odczuwać ból, oszczędzić rodzinie trochę cierpienia. Dokładnie. Poparcie dla liberalizacji ciągle rośnie. Teraz to już jest ponad 40 procent za liberalizacja. I też jesteśmy obywatelami tego kraju.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bo ludzie nie wiedzą o istnieniu takich wad.
Przeprowadziłam kiedyś przy jakiejś rodzinnej okazji taką niemiłą rozmowę. Ktoś rzucił, że te co usuwają to morderdczynie. Przy stole siedziało prawie 20 osób w wieku 25-70. I co się okazało? Wszyscy jak jeden uważali, że dzieci z downem mogą normalnie funkcjonować w społeczeństwie i kochali by je tak samo jak inne. Jak zaczełam dopytywać o konkretne wady, to już mało kto się potrafił cokolwiek odpowiedzieć. Więc poszłam dalej i spytałam komu pokazać zdjęcia dzieci bez mózgu, z pęcherzem tak dużym, że wypycha pozostałe narządy do głowy. I wtedy cisza i zonk, bo jak to? O czym ja mówię... ale i tak nie dowierzają, że to można zobaczyć na usg...

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;80444886]Z tego co wiem ten płód w 12 tygodniu ciąży jest już całkiem wykształconą istotą , w każdej książce można znaleźć etapy rozwoju nienarodzonego jeszcze dziecka więc można sobie poczytać jeśli ktoś nie wie, a w przypadku wad genetycznych które wykrywane są poprzez badania prenatalne robione zresztą już na dużych dzieciach nawet 5-6 miesiącu ciąży, takie dzieci zabijać można nawet do 24 tygodnia .

I uważam że takie dziecko zasługuje na godną śmierci ,odpowiednie pożegnanie , w bliskość rodziny , otaczając je troską i miłością rodziców. Zasługuje na odpowiednią opiekę medyczną ,środki przeciwbólowe, nie wspominając o pogrzebie. Aborcja jest nieludzka co tu dużo mówić.[/QUOTE]

Dzieci terminowane nieraz mają bardziej godną śmierć. Umierają w ramionach rodziców, a nie męczarniach na oiomie.

edit
Kasia powiem więcej. Jako matka 2 dzieci (3 w drodze) powiem, że terminowałabym ciąże jeśli wyszłyby wady letalne.

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2018-01-12 o 18:43
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora