Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-12, 18:47   #2358
pinaa
Zadomowienie

Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Szukam nadal kremu do rąk z w miarę dobrym składem, żeby choć trochę pomógł na suchość skóry (odpuściłam rygor składowy, chcę żeby coś w końcu mi pomogło), mam kilka na oku, może pomożecie coś wybrać? Albo miałyście do czynienia z którymś?:
1. Benton- najdroższy z zestawienia, ale czy wart zakupu?
Water, Butyrospermum Parkii(Shea) Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Methyl Propanediol, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Setearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Cetearyl Alcohol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Carbomer, Arginine, Xanthan Gum, Camellia Sinensis Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Matricaria Recutita Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Juglans Regia (Walnut) Seed Extract, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Sambucus Nigra Fruit Extract, Chrysanthemum Morifolium Flower Extract, Vitex Trifolia Fruit Extract, Thuja Occidentalis Leaf Extract, Cnidium Officinale Root Extract, Angelica Dahurica Root Extract, Asarum Sieboldi Root Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Adenosine

2. Beta Skin- też ma w składzie masło shea i kokos:

Aqua,Butyrospermum Parkii,Cocos Nucifera (Coconut) Oil,Urea,Caprylic / Capric Triglyceride,Oleth-2,Oleth-10,Colloidal Silver,Colloidal Zinc Oxide,Sodium Lactate,Paraffinum Liquidum,Silica,Oat Beta Glucan,Avena Sativa (Oat) Kernel Extract
,Phenoxyethanol,Ethylhexy lglycerin,Xanthan Gum
,Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
,Parfum (Fragrance),Ascorbyl Palmitate,Tocopheryl Acetate,Lecithin,Sodium Chloride

3. Palmers z shea:
Water, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Vegetable Oil, Glycine Soja Oil, Di-PPG-3 Myristyl Ether Adipate, Dimethicone, Sodium Cetearyl Sulfate, Cetearyl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Sodium Polyacrylate, Tetrasodium EDTA, Isopropyl Myristate, Fragrance, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Sorbic Acid Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamic Aldehyde, Eugenol, Hydroxy Citronellol, Isoeugenol.

4. i trochę inny niż powyższe, Bema krem z nagietkiem, niby przeznaczony do skóry problematycznej:
Aqua/Water, Cetearyl Glucoside, Propylheptyl Caprylate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glycine Soja* (Soybean) Oil, Oryza Sativa (Rice)Germ Oil, Dicaprylyl Carbonate, Potassium Cetyl Phosphate, Cocoglycerides, Calendula Officinalis* Flower Extract, Yucca Glauca Extract, Glyceryl Caprylate, Kaolin, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Tocopherol, Citric Acid, Olea Europaea*(Olive)Fruit Oil, Helianthus Annuus*( Sunflower)Seed Oil, Butyrospermum Parkii* (Shea) Butter, Saccharomices/Copper Ferment, Saccharomices/Magnesium Ferment, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Parfum/Fragrance

Doraźnie smaruję dłonie kremem Isana Med., bo już pomysłu nie mam. Próbowałam już wszystkiego co mam w domu (kremy, tłuste mazidła, nakładanie kilku warstw naraz, rękawiczki na noc, myślę jeszcze nad zmianą mydła do mycia rąk- aktualnie mam Yope, ale może coś jeszcze łagodniejszego poszukać?). Skóra nie swędzi co mnie przekonuje, że nie jest to reakcja alergiczna, tylko efekt zmian temperatur, suchego powietrza, zimna.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi
Mam ten nagietkowy krem Bema, ale używałam go tylko do twarzy zamiennie z propolisowym (i nie widziałam między nimi większej różnicy ). Wyleczyły mi suche placki na twarzy, ale pojęcia nie mam jakby się mogły spisać na przesuszonych dłoniach chociaż wydaje mi się, że przy bardzo suchej skórze mogłyby się okazać za lekkie.