Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trudności w opalaniu, czyli jak uzyskać piekną złocistobrązową opaleniznę
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-29, 22:15   #10
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4
Konto usunięte

Dot.: Trudności w opalaniu, czyli jak uzyskać piekną złocistobrązową opaleniznę

Cytat:
Napisane przez ifkaa Pokaż wiadomość
ze swojej strony polecam ci beta karoten. Znajdziesz go przede wszytstkim w tabletkach z beta karotenem bardzo powszechnych na rynku, jak również w marchewce, sokach itp. Rególarnie stosowany beta karoten pomaga uzyskać piękną opalenizne, nadaje skórze ładny koloryt oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV.
Cytat:
Napisane przez Darenka Pokaż wiadomość
ja natomiast jestem biala. wiec zaczelam chodzic na solarke ale zauwazylam ze robie sie ciemniejsza ale nie na noghach. aaa chodzilo mi o szczegolnie o to by opalic nogi. po kilka razy w solarium wyskoczylo mi cos na ciele ..nie wszedzie ale takie jakby ktos mi malinki porobil ;P heh ... wiec przestalam i tak jak jakas dziewczyna tutaj na forum gdzies ...napisala ze samoopalacz jest rewelacyjny wiec postanowilam zaryzykowac i sprobowac. pachnie na poczatku ale pozniej naprawde smierdzi...ale jak chjce sie byc pieknym to trzeba cierpiec ... wysmarowalam tylko nogi i rano jak sie obudzilam, to myslalam ze oszaleje z wrazenia... byly za***iste!!! tylko ze jak zoabcyzlam pod swiatlo to naprawde bylo cudnie ale za malo nalozylam na lydki i troche zle rozsmrowalam. ale napeawde tro jest najlepszy samoopalacz jaki kiedykolwiek uzywalam. Najlepiej uzyuwac go na noc chciaz to zalezy od was. ja go na noc nakklaadam ale nie ide odrazy spac. przynajmniej 2 godz musze jakos nie dotykac nieczego. wczoraj sie posmarowalam i mam opalenizne bez zadnych brudnych pomaranczowych lokci czy kolan. naprawde fajny trzeba tylko cierpliwosci...aa co do pomaranczoywej skory to troche tez tak myslalam ze widac ze to samoopalacz ale jak zobaczyli mnie znajomi to sie odrazu z dziwili gdzie sie tak opalailam . nam zawsze bedzie sie wydawac ze to jest pomaranczowe . ale dolaczam zdjecie same ocencie. samoopalacz sie nazywa. GARNIER AMBRE SOLAIRE ( ja mam go w zelu) . trosze mam mniej posmarowane na drugiej nodze ale to sie wyrowna ;P dolaczam jeszcze swoje zdjecie na dworku ale taka mniejsza czesc bo imalam rybaczki
Cytat:
Napisane przez Zielone_korale Pokaż wiadomość
mi tez sie zdawalo, ze pomaranczowe, ale to tylko sie tak zdaje na pocztaku.
ja smarowalam na balda skore i mam brazowe, ladne
na solarium nie moge chodzic bo mam pieprzyka na plecach
codziennie od 2 miesiecy lykam beta- karoten
Cytat:
Napisane przez pannajoannaa Pokaż wiadomość
Masz 17 lat i już widzisz jak Ci się skóra starzeje?! To dziwnie zabrzmiało, bo jestem z tego samego rocznika, dużo się opalałam i nie zauważyłam żadnych zmian na mojej skórze Ale to może dlatego, że z natury jestem śniada, nie wiem jak to jest, gdy ktoś jest blady, ale nieważne.

Poradzę Ci jak Wizażanka powyżej, beta-karoten Na początku wydaje się, że nie daje efektów, jednak po miesiącu na pewno zauważysz różnicę, lepiej się będziesz opalała, bo być może w Twojej skórze nie ma wystarczająco dużo barwnika. Poza tym na słońcu w Polsce to niewiele zdziałasz A solarium w rozsądnych ilościach myślę, że dużo Ci nie zaszkodzi, bo biorąc pod uwagę, że bezpiecznie jest się opalać w godzinach innych niż 11-15 to nie widzę szans na 'bezpieczne opalenie' na słońcu.
Nie zacytuję tu wszystkich odpowiedzi, bo by dużo wyszło, ale dziękuje wszystkim za rady. Co nie oznacza, że nie przyjmę kolejnych. Wręcz przeciwnie chciałabym uzyskać jak najwięcej odpowiedzi. Może wypróbuję metodę na beta karoten, parę razy wstąpie do solarium, choć trochę się boję o tą moją skórę. Pannajoanna tak starzeje mi się, bo dwa lata temu popełniłam duży błąd. Byłam w Grecji przez około tydzień i codziennie opalałam się bez żadnych filtrów, bo chciałam żeby mnie mocno opaliło. Od tego czasu moja skóra jest bardzo poddatna na słońce i szybko się starzeje. Dlatego decyzję o solarium muszę przemyśleć. Choć byłam kilka razy po jakieś 5, 7 minut i też dużo mnie nie "chwyciło". Narazie zużyję mój Garnier, będę wychodziła na około dwie godziny na słońce i zobaczę efekty. Przy okazji kupię ten beta karoten. A potem przemyślę decyzję o kupieniu tego Garnier Ambre Solaire. Darenka dziękuję za fotki.
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując