2018-01-13, 15:18
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy dzieci dają szczęście?
Cytat:
Napisane przez pani_zaradna
Ależ ja nie rozkminiam, co jest lepsze a co gorsze. Wyraziłam po prostu opinię bo jak już pisałam wyżej, bez sensu włazić komuś w rodzinę - przy założeniu oczywiście że nie dzieje się tam jakaś krzywda, ale to już sytuacje ekstremalne i temat na osobną dyskusję.
No ale nie powiesz mi, że nagle stwierdzisz że masz ochotę na kino, nie zostawisz miesięcznego dziecka samego w domu, nie zamkniesz drzwi i nie wrócisz po 3 godzinach? A psa czy kota już tak. Więc jednak nie ulega wątpliwości, że mając zwierzaka łatwiej o spontaniczne wyjścia czy wyjścia w ogóle niż mając dziecko. A, i bierzmy pod uwagę te same okoliczności: jesteśmy zdane tylko na siebie i partnera i nie mamy możliwości nikomu podrzucić ani dziecka, ani zwierzaka.
|
no dobrze, ale taki stan masz przez jakiś czas. Im dziecko większe tym bardziej samodzielne. Poza tym znam osoby, co zostawiają kilku miesieczne dziecko partnerowi i ida sobie do kina/na zakupy, albo dziecko biorą ze sobą. Kwestia chęci i rozplanowania sobie czasu. Ty jesteś na nie - to naturalne, że będziesz szukała argumentów na nie. Ja mam znajomą, która np nie może zostawić psa samego bez opieki, bo wariuje i drapie wszystko co sie da - ściany, kanapy, parkiet itp. na szczescie z męzem pracują na zmiany i moga sie wymieniac. I tez to jest mega uciążliwe
|