Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy dzieci dają szczęście?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-13, 15:18   #89
ptasie__mleczko
Rozeznanie

Dot.: Czy dzieci dają szczęście?

Cytat:
Napisane przez pani_zaradna Pokaż wiadomość
Ależ ja nie rozkminiam, co jest lepsze a co gorsze. Wyraziłam po prostu opinię bo jak już pisałam wyżej, bez sensu włazić komuś w rodzinę - przy założeniu oczywiście że nie dzieje się tam jakaś krzywda, ale to już sytuacje ekstremalne i temat na osobną dyskusję.

No ale nie powiesz mi, że nagle stwierdzisz że masz ochotę na kino, nie zostawisz miesięcznego dziecka samego w domu, nie zamkniesz drzwi i nie wrócisz po 3 godzinach? A psa czy kota już tak. Więc jednak nie ulega wątpliwości, że mając zwierzaka łatwiej o spontaniczne wyjścia czy wyjścia w ogóle niż mając dziecko. A, i bierzmy pod uwagę te same okoliczności: jesteśmy zdane tylko na siebie i partnera i nie mamy możliwości nikomu podrzucić ani dziecka, ani zwierzaka.
no dobrze, ale taki stan masz przez jakiś czas. Im dziecko większe tym bardziej samodzielne. Poza tym znam osoby, co zostawiają kilku miesieczne dziecko partnerowi i ida sobie do kina/na zakupy, albo dziecko biorą ze sobą. Kwestia chęci i rozplanowania sobie czasu. Ty jesteś na nie - to naturalne, że będziesz szukała argumentów na nie. Ja mam znajomą, która np nie może zostawić psa samego bez opieki, bo wariuje i drapie wszystko co sie da - ściany, kanapy, parkiet itp. na szczescie z męzem pracują na zmiany i moga sie wymieniac. I tez to jest mega uciążliwe