Przyczajenie
|
Dot.: Mamy półtoraroczniaków i starszych dzieci
Dzięki bardo i czekam na więcej postów innych dziewczyn. Długo śpi Twoja córcia w ciągu dnia. Mój Kacper od małego nie chciał spać, od pół do roku spał ok. 1,5 godz. a od roku 1 godz. Twoja Córeczka jest troszke starsza, widze że juz więcej rzeczy ją interesuje, Kacper dopiero teraz zaczął się interesować bajkami w telewizji, ale nie na długo, szybko go to nudzi, wogóle wszystko go szybko nudzi, każda zabawką bawi sie najdłużej 5 min.
A nasz dzień wygląda tak: ( dodam jescze ,że karmie go piersią i także w nocy się jeszcze budzi "na cyca",a śpi nie w łóżeczku tylko z nami)
Wstaje 7.30-8, idzie na nocnik zrobić siusiu i kupkę.
Jemy śniadanie, Kacper je już sam, czasmi jest po tym trochę sprzątania, ale idzie mu juz coraz lepiej.
Potem troszke sie bawimy: wrzucamy klocki do sortera, oglądamy książeczki, gramy w piłkę.
Często "pomaga mi" w codziennych obowiązkach Np: wkładamy razem pranie do pralki, on wsypuje proszek, albo już wyprane rozwieszamy na balkonie_- Kacper podaje Klamerki, albo z balkonu ogląda pieski. Jak robie obiad, albo zmywam naczynia to siedzi w swoim krzesełku, puszczam mu wtedy piosenki lub bajki, daje mu narzędzia kuchenne do zabawy, albo cos do przegryzanai, bo czesto marudzi , że chce wyjść( nie moge go puści, bo wtedy juz nic nie zrobie)
Potem troche sie bawimy, najbardziej lubi berka, a kuku, wszelkie chowanie się, bieganie i podrzucanie, gilgotanie i inne wygłupy. Najcześciej idzie spać 12.30 do 13 30, jak wstanie jemy obiad, ubieramy sie i idziemy na spacer. Na placu zabaw jesteśmy przeważnie do 18 (teraz jak jest ładna pogoda). Tam może szaleć do woli, jest dużo dzieci, huśtawek, drabinek po których się wspina, to mu najbardziej pasuje. Przyczodzimy ze spaceru, wtedy wraca mój mąz z pracy. Kacper wtedy je kolacje i idzie sie kąpać. kapiel trwa od 30 min. do 1 godz. Póżniej próbuje go położyć spać tzn, koło 20 ale on przeważnie nie chce, wtedy z tatą sie bawią albo razem ćwiczą: pompki, przysiady, podnoszenie ciężarków.
Najczęściej zasypia koło 21.
A z zajęć dodatkowych to też mamy sie zapisać na pływanie, bo byliś my już pare razy na basenie,nawet jak był malutki, ale wtedy nie pasowały nam godziny nauki pływania.
Ostatnio jak z nim byliśmy to też mu się pływanie strasznie podobało i teraz juz sie napewno zapiszemy.
|