Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy wrześniowe 2018 ❤
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-14, 12:13   #144
Sarahxoxo
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można dołączyć?

Początkowo miałam być mamą sierpniową, ale dzisiaj byłam na usg i jednak raczej poród będzie na początku września. Wg usg dzisiaj jest 7t1d, a termin porodu to 7.09

Widziałam szalejące serduszko na usg, wg lekarza widać było nawet pępowinę, mówię wam dziewczyny taka ulga

W załączeniu zdjęcie maleństwa
Gratulacje!!! Jak duzo juz widac na Twoim usg!! Jak ja mialam swoje to jeszcze nie bylo tak duzo widac, ale ja bylam na poczatku 5 tygodnia (albo nawet pod koniec 4, juz nie pamietam) i tylko maly punkcik bylo widac w macicy.

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
No wlasnie - jak sie liczy tygodnie tak poprawnie - podaje sie te skonczone czy rozpoczete?
Tez sie nad tym zastanawialam, poniewaz wszystkie moje kolezanki licza od rozpoczetych, ale jak bylam na usg to lekarz liczyl te skonczone

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
A to nie mozna kawy? Ja w tygodniu dwie duze w pracy, takie z ekspresu. W domku jedna rozpuszczalna, ale pozniej wstaje... Moze faktycznie powinnam ograniczyc? [emoji15]
A ja o to lekarza pytalam. I o saune tez i powiedzial, ze jesli pije sie nieduzo to absolutnie nic sie nie stanie. Nie nalezy jedynie przesadzac, bo sa kobiety, ktore pija po 6-8 kaw dziennie. Cos takiego jest zdecydowanie niezdrowe dla dziecka.
Co do sauny to powiedzial, ze rowniez w malych ilosciach jest w porzadku. Nie powinno sie robic wiecej niz dwoch sesji i maksymalnie kilka minut kazda i w saunie nie powinno byc wiecej niz 90 stopni.

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora